Hlavní navigace

Sage staví firemní nástroje v cloudu Microsoft Azure

5. 5. 2012

Sdílet

 Autor: © Delphimages - Fotolia.com
Řešení pro malé a střední podniky bude napojené na Microsoft Office 365. Po testovací fázi v průběhu tohoto roku bude uvedeno na trh v roce 2013.

Poskytovatel softwaru Sage oznámil, že ve spolupráci s Microsoftem chystá řešení ERP pro malé a střední podniky postavené na platformě cloudu Azure. Platforma Sage 200 bude zpočátku určena pro evropský trh a bude obsahovat moduly pro správu financí, správu zákazníků (CRM) a business intelligence. Vývoj bude probíhat ve Velké Británii a Španělsku.

Toto řešení bude kompatibilní s cloudovou sadou Microsoft Office 365. Testovací verze by měla být k dispozici během několika měsíců. Oficiální uvedení na trh je naplánováno na příští rok. „To je skvělá zpráva pro naše zákazníky z řad malých a středních podniků, kteří vyžadují kombinaci lokálně provozovaných aplikací s výhodami plynoucími z webového rozhraní. Zároveň to dokazuje, že Sage je schopna poskytnout spolehlivé cloudové nástroje na nejvyšší technické úrovni,“ řekl Antoine Henry, manažer segmentu malých a středních podniků evropské divize Sage. „Různorodý ekosystém požaduje co nejvíce standardizovaných řešení, navíc napojených na celou paletu produktů Microsoftu. Plnohodnotné řešení nabízené formou PaaS (platforma jako služba) nám umožňuje urychlit vývoj aplikací upravených podle konkrétních potřeb zákazníka, zvýšit produktivitu, zrychlit uvádění na trh a snižovat duplicitní vývojové větve,“ dodal Henry.

Tento postup ovšem kritizuje například Angela Eagerová, ředitelka výzkumu agentury TechMarketView, podle které tento postup nezaručuje, že se Sage hodlá do budoucna zaměřovat na vývoj širší palety cloudových řešení. „Sage patřila vždy k těm opatrnějším, pokud jde o zavádění nových technologií. Nyní tedy konečně sebrala dostatek odvahy, aby se vrhla do vln cloudových služeb a udělala v nich několik prvních temp,“ řekla Eagerová. „Spojení s Microsoftem pomůže posunout vývoj cloudových řešení ve společnosti Sage vpřed. První krůčky jsou ale opravdu velmi drobné a nesmělé. Sage si vybírá, které své aplikace nabídne prostřednictvím cloudu a Azure pro ni bude jen jednou z možných distribučních platforem, navíc oddělenou od ostatních. Sage na mě stále ještě působí silně nerozhodně, pokud se týká využití cloudu, a chybí jí nějaká ucelená a dlouhodobě udržitelná strategie,“ dodala na vysvětlenou Eagerová.

Byl pro vás článek přínosný?