Hlavní navigace

Správu datových center výrazně usnadní novinka od Altronu

7. 7. 2015

Sdílet

 Autor: © Edelweiss - Fotolia.com
Altron uvedl na trh řešení AIM (Altron Infrastructure Management) pro správu aktiv v datových centrech, který sám vyvinul. Jde o ucelený nástroj pro správu a kontrolu veškerého vybavení datového centra (DCIM).

Vysoce modulární a škálovatelné ICT řešení sbírá a spravuje informace o vybavení, využití zdrojů a o provozním stavu datového centra. Veškeré tyto informace se následně v AIMu analyzují a aplikují, díky čemuž může provozovatel datového centra učinit rozhodnutí, která pomohou dosáhnout obchodních cílů a optimalizovat výkon datového centra.

„Uvedení našeho nového produktu na trh vychází z dlouholetých zkušeností, které máme s výstavbou a provozem datových center, a to jak po stránce technologické, tak konzultační. Náš systém AIM přináší zákazníkům široké možnosti a komplexní přístup k provozu datového centra a zároveň umožňuje předvídat a omezovat případná rizika,“ říká Michal Feitl, produktový manažer Altronu.

příloha_ovladnete_sva_data

„Provozovatelé datových center dnes očekávají přehledný a hospodárný provoz IT zdrojů, k čemuž je právě určen náš produkt AIM,“ dodává Feitl.

AIM kompletně vyvinul Altron a v současné době je již implementováno u českých i zahraničních provozovatelů datových center. Příkladem může být pilotní provoz pro společnost O2.

Byl pro vás článek přínosný?