Hlavní navigace

iOS 11 už příští týden, cílí hlavně na iPady

13. 9. 2017

Sdílet

 Autor: Apple
Nová verze operačního systému od Applu udělá z tabletů silnou konkurenci počítačů.

Apple oznámil, že nejnovější verzi svého iOS s pořadovým číslem 11, vydá příští úterý 19. září. A bude-li se držet dosavadní tradice, dočkáme se konkrétně ve 20:00 středoevropského času.

Novinky v iOS společnost poprvé představila v červnu, na vývojářské konferenci WWDC, kde vyšlo najevo i to, že vylepšení tentokrát budou cílit hlavně na iPady. Jako třeba aplikace Files, která z tabletů udělá ještě silnější konkurenci a alternativu pro PC.

„Vůbec poprvé se zdá, že verze iOS pro iPad získává skutečně vlastní identitu optimalizovanou pro náročné úkoly,“ hodnotí Jan Dawson ze společnosti Jackdaw Research.

iOS 11 poběží na iPhonech 5S a novějších, na  všech verzích iPad Pro, iPad Air a Air 2, na letošní páté generaci iPadů a iPadech Mini od dvojky až po čtyřku.

příloha_ovladnete_sva_data

Nové iPhony 8 a 8 Plus, které se k zákazníkům dostanou 22. září, a také nové iPhony X plánované na 3. listopadu, pak budou mít iOS 11 už předinstalovaný. Na ostatní kompatibilní zařízení si jej pak budou moct uživatelé stáhnout od 19. září manuálně.

A Apple může doufat, že upgrade na iOS 11 poběží plynuleji než v případě loňské verze 10. Tehdy se objevilo nemalé množství uživatelů stěžujících si, že upgrade se nezvládl nainstalovat a navíc jim jejich telefony zablokoval...

Byl pro vás článek přínosný?