Hlavní navigace

Uživatelé jsou frustrováni z aktualizace iOS

19. 9. 2014

Sdílet

 Autor: © Apple
Majitelé iPhonů a iPadů vzali útokem sociální sítě, aby vyjádřili své znepokojení s poslední verzí operačního systému od Applu.

Většině z nich vadí především to, že pro instalaci nové verze mobilního operačního systému iOS 8 musejí smazat svá videa, fotografie a jiné soubory, protože systém potřebuje alespoň 5,8 GB volného místa, což je u modelů s úložištěm 8 GB citelně znát.

K vyjádření své frustrace využívají uživatelé třeba sociální síť Twitter, kde toto téma dokonce v jednu chvíli předčilo i skotské referendum.

Například David Roberts píše, že „aktualizace by sama o sobě byla skvělá... kdybyste ovšem pro její instalaci nemuseli z telefonu odstranit polovinu svých souborů.“ O něco humorněji vzal situaci Daniel Zennon, který napsal: „Apple do každého telefonu vložil album skupiny U2 a pak uživatelům řekl, že nemají dost místa pro instalaci iOS 8.“

Není to poprvé, co mají uživatelé problémy s upgradem na novější verzi iOS. V roce 2012 způsobil přechod na iOS 6 některým uživatelům ztrátu aplikací. O rok později při instalaci iOS 7 se zase ztrácely fotografie a textové zprávy.

Přestože iOS 8 pro svou instalaci vyžaduje velké množství volného místa v telefonu, neobsahuje aplikace nové služby HealthKit. Ty totiž byly nakonec ze systému odstraněny pro značné nedostatky.

Podle odborníků se na druhou stranu daly podobné potíže očekávat. V den uvolnění aktualizace vždy dojde k zatížení serverů a minimálně v tomto směru se nějaké problémy objeví téměř vždy. Obecná rada podle nich zní, aby uživatelé s upgradem vždy vyčkali alespoň den či dva.

příloha_ovladnete_sva_data

Uživatelé se také mohou vyhnout mazání souborů tím, že upgrade provedou pomocí iTunes na Macu nebo PC a nikoliv přímo v telefonu či tabletu.

 

Byl pro vás článek přínosný?