Hlavní navigace

Windows 10 Technical Preview pravidelně testuje 1,5 milionu lidí

7. 4. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Americká společnost Net Applications zveřejnila nové statistiky, podle kterých preview verzi nového operačního systému Windows 10 pravidelně používá okolo 1,5 milionu uživatelů.

I když Stephen Elop z Microsoftu minulý měsíc uvedl, že je v testování nového operačního systému zapojeno 2,8 milionu uživatelů, pravidelně Windows 10 podle společnosti Net Applications využívá jen o málo něco více než polovina z nich. To není nic neobvyklého, jelikož řada lidí si betaverzi pouze stáhne a vyzkouší, přičemž pro běžnou práci i nadále používají svůj starý OS.

příloha_ovladnete_sva_data

Podle březnového měření Net Applications měly Windows 10 Technical Preview mezi všemi operačními systémy 0,09% podíl na trhu - jinými slovy, tento OS používalo devět z každých deseti tisíc uživatelů počítačů. Pouze na počítačích s operačním systémem Windows pak měla betaverze nového OS 0,1% podíl (Windows jsou podle Net Applications nainstalovány na asi 91 % počítačů na světě).

Podíl preview verze Windows 10 na trhu tak byl minulý měsíc o něco nižší, než podíl Windows 8 v březnu roku 2012 (tedy sedm měsíců před jejich říjnovým vydáním), který činil 0,12 %. Nutno však podotknout, že tentokrát Microsoft novou verzi svého OS vydá minimálně o měsíc dřív, než jak tomu bylo u Windows 8. Představitelé amerického gigantu totiž přislíbili, že Windows 10 vydají „v létě“ i s novým prohlížečem Spartan, což může znamenat cokoli mezi počátkem června po konec září.

Byl pro vás článek přínosný?