Hlavní navigace

Zcela nové analytické nástroje pro firemní uživatele oznámil SAP

11. 6. 2015

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
SAP představil preview verzi svých nových nástrojů určených pro firemní analýzy. Využívají in-memory prostředí a pracují v reálném čase.

Pro IT oddělení velkých korporací SAP představil nástroj s příznačným označením IT Operations Analytics, který je určen ke spravování dat uložených v in-house datových centrech.

Hlavní výhodou IT Operations Analytics je to, že umí administrátorům v přehledné formě ukázat, co se právě děje v jejich datových centrech - administrátoři mají přístup k datům a logům streamovaným v reálném čase, přičemž mohou data různě kombinovat a dále analyzovat.

IT Operations Analytics byl vyvinutý jako nativní aplikace pro in-memory platformu SAP Hana, avšak podle Jayneho Landryho, viceprezidenta SAP Business Intelligence, jej lze bez problémů provozovat i bez licence pro Hana.

příloha_ovladnete_sva_data

Kromě výše uvedeného nástroje SAP představil také řadu nových funkcí, které obohatí stávající analytický software. Jde  například o nástroj Lumira 1.27 bude nyní schopen spravovat větší množství dat, přičemž svým uživatelům nabídne lepší analytické funkce a vyšší míru přizpůsobení.

Podle Marthy Bennettové ze společnosti Forrester Research zákazníci na řadu funkcí, které SAP nyní představil, již dlouho čekají. „Je však potřeba podotknout, že inženýři SAPu to nemají jednoduché: měli by inovovat, ale zároveň musejí dávat pozor, aby nebyla narušena stávající řešení a fungovala bezproblémově tak, jako doposud,“ dodala Bennettová.

Byl pro vás článek přínosný?