Hlavní navigace

Alexa chce ovládnout Windows

22. 7. 2019

Sdílet

 Autor: amazon
Windows s Alexou udělá z počítače de facto chytrý reproduktor.

 

 

Pokud jste si do svých Windows pustili Alexu, virtuální asistentku od Amazonu, v budoucnu jí možná dáte zcela přednost před Cortanou a ještě si s ní popovídáte při zamčené obrazovce. Microsoft oslavil tzv. Amazon Prime Day ohlášením Windows 10 Insider Preview Buildu 18362.10005, který bude pravděpodobně součástí podzimního updatu 19H2 a jehož součástí je právě větší podpora Alexy.

Alexa je pro Windows v současnosti dostupná coby aplikace, zároveň je také součástí Windows a může být aktivována prostřednictvím příkazu uděleného Cortaně, asistentce od Microsoftu. V budoucnu však může být její pozice silnější. 

Alexou povolenou v módu zamykací obrazovky se počítač s Windows 10 stane v podstatě chytrým reproduktorem, a to i tehdy, je-li ve spánkovém režimu. Build 18362.10005 totiž obsahuje možnost „povolit virtuálním asistentům třetích stran aktivaci při zamčené obrazovce“.

příloha_ovladnete_sva_data

Defaultně ji systém sice povolovat nebude a ani Microsoft na možnost nejspíš nebude nijak hlasitě upozorňovat, dominance Cortany v rámci Windows však může brzy skončit.

Říkali jsme si, co se s Cortanou stane poté, co projekt opustil jeho šéf Javier Soltero, Windows počítače zcela ovládané Alexou však předčí naše předpoklady.

Byl pro vás článek přínosný?