Hlavní navigace

HP uvádí na trh helpdesk IT jako cloudovou službu

23. 10. 2012

Sdílet

 Autor: © Andreas Haertle - Fotolia.com
HP Service Anywhere nabízí IT Service Management jako službu. Cílí zejména na segment od 25 do 500 zaměstnanců.

Hewlett-Packard zahájil hostovanou službu nazývanou HP Service Anywhere nabízející IT Service Management (ITSM) prostřednictvím internetu. „Jsme přesvědčeni, že SaaS má smysl pro mnoho našich zákazníků,“ uvedl Lee Nackman, viceprezident a generální manažer společnosti HP.

Stejně jako verze softwaru ITSM instalovaná u zákazníka, poskytuje HP Service Anywhere pracovní prostor pro personál helpdesku k dokumentovaní a řešení problémů v rámci IT daného podniku, ale na rozdíl od první varianty se zákazníci cloudové služby nebudou muset starat o upgrade softwaru, ani oprav v programu.

V nabídce je verze IT HP Services Management Software ITSM, který byl přepracován pro cloudové použití. Služba nemá všechny vlastnosti softwaru HP Management Services. Cloudová verze však bude také mít řadu funkcí, které nejsou k dispozici ve verzi instalované u zákazníka. Služba je vybavena novým webovým uživatelským rozhraním a je tedy tímto snadněji použitelná. Společnost HP tvrdí, že všechny konfigurace lze provést prostřednictvím uživatelského rozhraní a uživatelé nebudou muset psát své vlastní skripty, které spouštějí nějaké požadované akce.

Dále má také řadu funkcí z oblasti sociálních médií, včetně internetového chatu s více uživateli a správy rejstříku odborných znalostí. K popsání systémů IT používá taxonomii z Information Technology Infrastructure Library (ITIL) a může také čerpat ze softwaru HP Universal Configuration Database Management (UCMDB), který obsahuje informace o konfiguraci IT ve vlastnictví podniku.

Služba může být připojena k jinému softwaru pro správu IT prostřednictvím rozhraní webových služeb, e-mailu nebo HP sady pro své IT služby v oblasti řízení softwaru. Je možné také použít údaje z organizace LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) adresáře uživatelských jmen, povolení a ostatních osobních informací.

HP uvádí na trh tuto službu pro firmy, které mají 25 až 500 pracovníků. Ceny HP Service Anywhere začínají na 89 dolarech za uživatele a měsíc.

Byl pro vás článek přínosný?