Hlavní navigace

Microsoft integruje cloud Azure do StorSimple

15. 7. 2014

Sdílet

 Autor: © Fernando Madeira - Fotolia.com
Společnost představila novou službu pro svá úložná zařízení StorSimple, která bude data zálohovat v cloudu Azure.

Podniky, které chtějí snížit náklady na ukládání dat, mohou brzy prozkoumat novou službu společnosti Microsoft. Ta by jim měla ušetřit peníze tím, že bude zálohy dat ukládat v cloudovém úložišti. Tato služba bude k dispozici pro novou sadu úložných zařízení, která začne společnost prodávat od 1. srpna tohoto roku.

„StorSimple spojuje výkonné místní úložiště s bezednými možnostmi ukládání v cloudu,“ uvedl Mike Schutz, generální ředitel marketingu produktů na platformě cloudu.

Pomocí nových serverů Microsoft StorSimple a přidružené cloudové služby mohou podniky podle odhadů společnosti snížit náklady na ukládání dat až o 60 procent, mimo jiné proto, že klesne pracovní zatížení správců a sníží se potřeba nakupování nových úložných zařízení.

Cloudové služby lze použít jako součást operace zotavení po havárii nebo k přenesení výpočetně náročných operací, jako je analýza dat, do cloudu.

Nabídka je postavena na zařízeních společnosti StorSimple vyrábějící úložná zařízení, kterou Microsoft koupil v roce 2012. Nová zařízení StorSimple mohou ukládat data v úložišti Microsoft Azure stejným způsobem, jako je ukládají na své vlastní disky. Microsoft za tím účelem vyvinul software, který umožňuje spuštění technologií StorSimple ve službě Azure.

Řada diskových polí StorSimple 8000 je navržena tak, aby koordinovala operace s Azure bez jakéhokoli zásahu správců úložiště. V tomto nastavení může Azure poskytnout služby zálohování nebo jej lze využít jako druhou platformu pro výpočetní úlohy.

Zkopírováním dat do Azure eliminuje potřebu udržovat další lokální páskový nebo diskový systém zálohování. Podnikový systém může být navržen tak, aby byl v případě selhání primárního úložiště dat provoz přepnut na zálohu v cloudu Azure a aby mohla být obnovena jeho činnost. Všechna nová data shromážděné v Azure lze zkopírovat zpět do primárního úložiště, jakmile se obnoví normální provoz.

Duplikace dat ve službě Azure také firmám umožní použít jejich data v dalších úlohách, například analýze, kterou lze spouštět v rámci Azure. Microsoft současně připravil nový software, který umožní správcům z jediného rozhraní spravovat jak datová úložiště StorSimple v Azure, tak na vlastních serverech v sídle firmy.

Předchozí generaci zařízení StorSimple již podle Microsoftu používá řada organizací, například společnosti Mazda, SK Telecom, Sundance Film Festival, GF Health Products nebo město San Jose v Kalifornii.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost představí nové funkce StorSimple na konferenci Worldwide Partner Conference, která se bude konat příští týden v hlavním městě USA Washingtonu.

 

Byl pro vás článek přínosný?