Hlavní navigace

VMware a nVidia zlepší grafiku ve virtualizovaných prostředích

21. 10. 2011

Sdílet

 Autor: © Petya Petrova - Fotolia.com
Společnosti VMware a nVidia budou spolupracovat na implementaci platformy Quadro's Virtual Graphics firmy nVidia do virtuální desktopové platformy VMwaru s cílem umožnit více uživatelům zbavit se tradičních pracovních stanic.

Obě společnosti oznámily partnerství na konferenci VMworld Europe v Kodani. Klíčovou částí strategie společnosti VMware pro servery a desktopy je vyvíjet platformy a nástroje tak, aby bylo umožněno více uživatelům virtualizovat větší množství aplikací.

A tomu by teď měla pomoci i spolupráce s firmou nVidia. Od příchodu server-based computingu, manipulace s graficky náročnými úkoly byla vždy výzvou, nicméně výkon se stále zlepšuje.

Uživatelé graficky náročných aplikací, jako jsou inženýři, umělci a vědci, budou moci pracovat téměř kdekoliv, bez toho aby byli vázáni na své pracoviště, a budou přistupovat ke svým aplikacím například ze svých tabletů a tenkých nebo nulových klientů, vysvětluje VMware.

Nové řešení využívá speciální nVidia Quadro kartu na hostitelském počítači a grafický ovladač na virtuální pracovní ploše. Demo na konferenci VMware, v němž byla vykreslena lidská hlava, dokázalo, že to skutečně funguje. Nicméně, je tu jeden háček, každý uživatel potřebuje ke zprostředkování vysokého výkonu svou grafickou kartu na hostitelském počítači.

Nebylo zveřejněno pevné datum, kdy se View a Quadro Virtual Graphics začnou prodávat, ale podle svého mluvčího společnost VMware doufá, že někteří uživatelé by mohli začít testovat tuto novou technologii ještě před koncem roku.

Platforma Quadro Virtual Graphics byla prvně představena společností nVidia jako technologická demonstrace tento rok na konferenci Siggraph, která je zaměřena na počítačovou grafiku, v srpnu v kanadském Vancouveru.

Byl pro vás článek přínosný?