Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 4/2021

30. 3. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Nejnovějším vydáním magazínu Computerworld rezonuje zejména hyperkonvergovaná infrastruktura, komunikace na dálku a bezpečnost mobilních zařízení.

Věděli jste, že si budete moci nechat vrůst orgány na počítačových čipech a zjistit, jak vše orgány budou reagovat na určitou léčbu? Zní to jako sci-fi, ale ta doba není zase tak daleko. Jako první začnou novinku asi testovat stomatologové.

Dál se v magazínu Computerworld věnujeme hlavně hyperkonvergované infrastruktuře. Její výhody, důvody nasazení a případná úskalí probereme nejdříve v rozsáhlém rozhovoru s Leošem Vondrákem, presales manažerem pro infrastrukturní řešení společnosti Dell Technologies.

A také se podíváme do útrob datových center, které na tuto technologii spoléhají více a více. Dynamika a distribuovanost současných firem stále rostou, což znamená, že i technologie zajišťující fungování datových center musejí být agilní a škálovatelné. Jak popularita virtualizace serverů stoupla, vyvolal zvýšený objem provozu napříč datovými centry (tedy směr východ-západ) naopak pokles tradičního provozu typu klient-server, který se obvykle označuje jako směr sever-jih.

To představuje zvýšené nároky na manažery datových center ohledně jejich snahy zajistit potřeby nové éry IT. Toto jsou klíčové technologie, které dokážou změnit datová centra ze statických a zkostnatělých prostředí brzdících rozvoj firmy v agilní systém schopný dokonale plnit požadavky digitálního podniku.

A k také se k tomu hodí hyperkonvergence, která nabízí ve srovnání se starými způsoby osazení datového centra větší rychlost a jednoduchost.

Oblíbenou rubriku Produkty a služby pak tentokrát věnujeme nástrojům pro spolupráci na dálku.

příloha_ovladnete_sva_data

A když jsme u té práce, součástí Computerworldu 4/21 je příloha TOP IT Employers a další zajímavé články.

Přejeme vám inspirativní čtení.

Byl pro vás článek přínosný?