Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 7-8/21

29. 6. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Letní nabité dvojčíslo je tady. Věnujeme se technologickým monopolům, kouzelným digitálním pilulkám, ale i umělé inteligenci nebo ukládání dat.

Výpočetní úložiště zrychlují práci s informacemi, storage pro cloudové kontejnery zase umožňují provoz v režimu CaaS. Výpočty na okraji sítě podporují rozvoj storage pro IoT, zatímco DNA úložiště jsou dalším krokem ke zvyšování hustoty dat. Jde vám z toho hlava kolem? Nevadí, přečte si obsáhlý článek v novém letním dvojčísle magazínu Computerworld a budete mít v ukládání dat jasno.

Zdravotnické firmy uvádějí na trh digitální tablety, které samy ohlídají, jestli je pacienti skutečně užívají. Mohou být nápomocné třeba pro nemocné s poruchami paměti, na druhou stranu vyvolávají diskuze o tom, zda nejde o snahu o kontrolu nad „neposlušnými“ pacienty. Do podrobna rozebíráme i toto téma.

Věnujeme se také 600kilometrové nehacknutelné kvantové síti, která by mohla změnit způsob, jakým spolu komunikují stroje. Dost dobře se možná změní i svět technologických obrů, snahy o rozdělení Googlu, Facebooku a Applu vrcholí, zákonodárci chtějí potrestat za neférové a dominantní praktiky také třeba Amazon.

příloha_ovladnete_sva_data

Zabýváte se v podniku automatizací? Pak pro vás máme návod, jak posunout své automatizační úsilí na ještě vyšší úroveň kombinací technologií, jako jsou robotická automatizace procesů, umělá inteligence a strojové učení.

To vše a mnohem více v novém dvojčísle magazínu Computerworld. Další vydání čekejte na konci srpna, do té doby pěkné léto

Byl pro vás článek přínosný?