Hlavní navigace

Záplava novinek z VMware: Snaha o vyšší bezpečnost a snadnější provoz IT

6. 11. 2019

Sdílet

 Autor: IDG Czech Republic
VMware na konferenci VMworld 2019 Europe představil nové technologie a strategická partnerství, jimiž rozvíjí svoji vizi softwarové architektury, která umožňuje provozovat libovolnou aplikaci v libovolném cloudu a užívat ji na jakémkoli zařízení.

Jak už to tak bývá, VMware na své konferenci představil řadu novinek, mezi kterými se často ztrácejí i samotní zaměstnanci. Je toho prostě opravdu mnoho.

Ke klíčovým oznámením druhé největší firemní konference patří:

  • Dell bude komerčním zákazníkům nabízet Carbon Black Cloud spolu s Dell Trusted Devices a Secureworks jako preferované řešení pro zabezpečení koncových bodů
    • Nové distribuované řešení pro prevenci a detekci průniku pro VMware NSX
    • Nové řešení VMware NSX Federation pro konzistentní, centralizovanou konfiguraci a správu sítě a bezpečnostních pravidel u rozsáhlých implementací NSX
    • Vyšší výkon, větší flexibilita a zdokonalené funkce pobočkového firewallu VMware pro SD-WAN
    • Nová architektura s nulovou důvěrou pro digitální pracovní prostředí

 

VMware upozornil i na rychlý vývoj VMware Tanzu - nového portfolia produktů a služeb, které mění způsob, jakým podniky budují, provozují a spravují software na platformě Kubernetes. Aktualizace zahrnují program beta pro Projekt Pacifik a pro VMware Tanzu Mission Control. Nová kompetence VMware Cloud Native Master Services umožní sučasným i budoucím partnerům stavět platformy založené na Kubernetes s podporou doplňkových technologií z nativně cloudového ekosystému, které zajistí nepřetržité poskytování aplikací.

VMware Cloud na AWS bude nově k dispozici v regionu AWS EU (Stockholm), čímž se během dvou let zvyšuje celkový počet dostupných regionů v Evropě na pět a globálně na 17. VMware rovněž rozšiřuje schopnosti VMware HCX o migraci asistovanou operačním systémem - možnost přenášet jiné pracovní zátěže než vSphere, například aplikace běžící v RedHat OpenStack/KVM nebo prostředí Microsoft Hyper-V do cloudu VMware na AWS. Zajímavá je služba VMware Cloud Director, která umožňuje poskytovatelům řízených služeb sdílet instance cloudu VMware na AWS a rozpočítávat celkové náklady mezi různé nájemce.

Novinka, zatím v preview verzi – projekt Maestro, orchestrátor telekomunikačního cloudu, urychlí poskytovatelům komunikačních služeb (CSP) vstup na trh s moderními síťovými funkcemi a cloudovými službami, od jádra po okraj sítě a od privátních po veřejné cloudy. S pomocí tohoto orchestračního řešení určeného primárně pro cloud budou poskytovatelé komunikačních služeb moci budovat a automatizovat síťové služby zahrnující široké spektrum formátů síťových funkcí a umožnit tak interoperabilitu a optimalizovat provoz na všech vrstvách architektury NFV a telekomunikačního cloudu.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost VMware představila inovace řešení Workspace ONE Intelligent Hub zaměřené na další zlepšení zaměstnanecké zkušenosti. Workspace ONE usnadňuje nástup nových zaměstnanců tím, že jim prostřednictvím inteligentního centra poskytuje bezpečnější přístupu k užitečným podnikovým zdrojům, jako je adresář zaměstnanců, intranet nebo informace o benefitech ještě před samotným dnem nástupu. Noví zaměstnanci budou moci také prostřednictvím inteligentního centra absolvovat některé nástupní procedury, například výběr technologií, které mají mít k dispozici od prvního dne. Společnost VMware představila také novou architekturu s nulovou důvěrou a několik inovací virtuální desktopové infrastruktury (VDI) v hybridních a multicloudových prostředích.

 

Byl pro vás článek přínosný?