Hlavní navigace

BMW a Mercedes budou sdílet auta

6. 4. 2018

Sdílet

 Autor: BMW
BMW Group a Daimler AG spojují síly, aby dokázaly zákazníkům nabídnout jediný zdroj pro udržitelné služby městské mobility. Automobilky se chtějí spojit a rozšířit existující služby mobility v oblastech carsharingu, objednávání jízd, parkování, dobíjení a multimodality.

Partneři zamýšlejí nabídnout svým zákazníkům komplexní ekosystém inteligentních a hladce propojených služeb mobility, dostupných klepnutím prstu. BMW Group a Daimler AG společně plánují udržitelným způsobem rozšiřovat svůj nový obchodní model a umožnit rychlé globální rozdělení služeb.

Z pozice partnerů chtějí obě společnosti řešit výzvy související s otázkami městské mobility a měnícími se přáními zákazníků a kooperovat s městy, správními celky a dalšími zájmovými skupinami na zlepšení kvality života ve velkých městech. Spojení bude například propagovat rozvoj elektromobility nabídkou elektrifikovaných sdílených vozidel, stejně jako snadným přístupem k možnostem dobíjení a parkování. Ve výsledku bude využívání služeb udržitelné mobility ještě snazší.

„Plánované spojení našich služeb mobility našim zákazníkům usnadní objevit bezemisní mobilitu budoucnosti. Zůstáváme soupeři, pokud jde o výrobu těch nejlepších prémiových vozů na trhu. Plánované spojení našich služeb mobility nám umožní spojit zdroje a vysílá silný signál našim novým soupeřům,“ řekl Harald Krüger, předseda představenstva BMW AG..

příloha_ovladnete_sva_data

„Jakožto průkopníci v automobilovém průmyslu nenecháváme úkol utváření podoby městské mobility na ostatních. Více lidí než kdy dřív nebude automobil vlastnit, ale zároveň bude chtít zůstat extrémně mobilní. Chceme zkombinovat naše znalosti a zkušenosti, abychom vyvinuli jedinečný a udržitelný ekosystém městské mobility,“ říká Dieter Zetsche, předseda představenstva v Daimler AG a šéf automobilové divize Mercedes-Benz.

Model společného podniku je navržen tak, aby kombinoval služby v následujících pěti oblastech:

  1. Multimodální a na přání dostupná mobilita s moovel a ReachNow: Inteligentní a automatická konektivita mezi různými nabídkami mobility – včetně rezervací a plateb – vytvoří významnou přidanou hodnotu pro uživatele. Nabídne také možná řešení problémů městské soukromé dopravy.
  2. Sdílení vozidel s Car2Go a DriveNow: Car2Go a DriveNow provozují celkem 20 000 vozidel ve 31 významných světových městech. CarSharing umožňuje lepší využití automobilů a pomáhá tak omezit celkový počet vozidel ve městech. Tyto carsharingové služby už využívají více než čtyři miliony zákazníků.
  3. Objednávání jízd s mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi a Beat: s největšími taxi aplikacemi si zákazník jednoduše objedná taxi nebo využije pro cesty po francouzských metropolích ve Francii licencovaného řidiče. Celkem 13 milionů zákazníků a přibližně 140 000 řidičů již dnes používá moderní, praktické a rychlé způsoby objednávání jízd s mytaxi, Clever Taxi a Beat nebo soukromé služby pronájmu vozidel Chauffeur Privé. Inovativní nabídky, jako třeba mytaximatch, díky kterým mohou i neznámí lidé sdílet taxi jediným kliknutím, jsou významným příspěvkem k omezení provozu v centrech měst eliminací mnoha samostatných cest v městském prostoru.
  4. Parkování s ParkNow a Parkmobile Group/Parkmobile LLC: Parkování na ulici bez lístku či platby hotovostí nebo pomoc s hledáním, rezervací a zaplacením parkovacího místa v garážích mimo ulici. Inovativní služby digitálního parkování zkracující čas a vzdálenost najetou při hledání parkovacího místa. To významně omezuje provoz ve městech, vzhledem k tomu, že vozidla hledající místo k zaparkování v současnosti tvoří až 30 % městského provozu.
  5. Dobíjení s ChargeNow a Digital Charging Solutions: Snadný přístup (včetně lokace, dobíjení a platby) k největší světové síti veřejných nabíjecích stanic, která zahrnuje více než 143 000 nabíječek po celém světě. V kombinaci s privilegovaným parkováním ve městech bude přispívat k rozšíření elektromobility tím, že pomůže lidem tuto technologii poznat a začlenit ji do svého každodenního života.

Byl pro vás článek přínosný?