Hlavní navigace

Dell změní jméno i zaměření – kvůli začlenění nedávno zakoupené EMC

3. 5. 2016

Sdílet

 Autor: EMC
Firma, která bude zastřešovat společný byznys Dellu a EMC po jejich spojení, ponese jméno Dell Technologies. Jméno Dell zůstane pouze pro klientské systémy, především tedy osobní počítače, infrastrukturní část bude obstarávat divize s označením Dell EMC.

Dell Technologies tedy bude zahrnovat kromě dosavadního Dellu také divizi úložišť EMC, dále firmy Pivotal, Virtustream, částečně VMware a také dvě bezpečnostní obchodní jednotky: RSA a SecureWorks, jak oznámil šéf Dellu Michael Dell na současně konané konferenci EMC World v Las Vegas (na obrázku je z doby, kdy zaměstnancům EMC vysvětluje důvody akvizice).

Podle Michaela Della bude Dell Technologies jediná firma, která bude schopná nabízet kompletní portfolio IT systémů pro firmy – od klasických koncových zařízení až po klíčové produkty datových center a cloudové infrastruktury.

Jde o přesný opak toho, čím nedávno prošel Hewlett-Packard, který se rozdělil do sdvou separátních jednotek - Hewlett Packard Enterprise a HP. Podle Della jde o způsob, jak může mít zákazník jediného partnera pro všechny své IT potřeby.

 

Konference EMC World 2016

EMC na své klíčové konferenci tento týden představila hned několik novinek. Například jde o o novou produktovou řadu úložných polí Unity. Jde o řešení, které je vhodné pro malá a středně velká IT nasazení  a podle výrobce se vyznačuje jednoduchostí, cenovou dostupností a flexibilitou.

Je dostupné ve zcela flashové, hybridní, konvergované a softwarově definové konfiguraci a  zákazníkům prý dovolí jednoduše přejít od diskových řešení na technologii flash.

Nové je i řešení Virtustream Storage Cloud, což je globální úložná platforma, která nabízí odolnost a výkon na podnikové úrovni spolu s webovým škálováním.

Dále jde například o nový cloudový řídicí panel služeb MyService360, který nabízí téměř v reálném čase aktualizovaný přehled o stavu celého prostředí zákazníkova datacentra založeného na technologiích EMC. Řídicí panel nabízí výkonné analytické a vizualizační nástroje, které vylepšují, zdokonalují a zjednodušují interakci zákazníků s produkty EMC.

příloha_ovladnete_sva_data

A konečně produkt Enterprise Copy Data Management (eCDM) představuje rozšíření portfolia produktů EMC pro správu kopií dat, které má pomoci vyrovnat se s explozivním růstem dat a snížit náklady na ukládání a správu více kopií stejných dat.

eCDM představuje řešení pro monitorování, správu a analýzu kopií dat v celém podniku. Zamezuje tak prý plýtvání prostředky, které organizace vynakládají, pokud data ukládají ve špatné datové vrstvě, nebo v případě, že data již vůbec nepotřebují.

Byl pro vás článek přínosný?