Hlavní navigace

Do Prahy míří Spaces, známý řetězec coworkingových center

14. 12. 2018

Sdílet

 Autor: eM Client
Spaces, jeden z největších světových řetězců coworkingových center, míří do české metropole. V Praze získal do dlouhodobého pronájmu budovu Albatros na Národní třídě.

V té díky nákladné rekonstrukci a dostavbám vzniká přes 3 500 m2 sdílených kanceláří pro více než 400 uživatelů. Oficiální otevření je plánováno na květen 2019.

Spaces je součástí sítě, která svým více než 2,5 milionům členů nabízí zázemí ve 110 zemích světa. První, ale podle provozovatele ne poslední kancelářské centrum v Praze vzniká na základě reálné poptávky.

Spaces se budou od většiny stávajících coworkingových konceptů lišit propojením byznysu a kreativity s efektivním řešením prostoru a desetiletým provozním know-how. Vše začíná prý naprostou flexibilitou, kdy není problém zřídit a rozšiřovat vedle společných prostor i jiné pracovní formáty, včetně privátních uzavřených kanceláří.

Zakladatelé konceptu Spaces, který pochází z Amsterdamu a vedle Nizozemí se těší oblibě v UK, USA či v Kanadě, hovoří dokonce o revoluci v byznyse. Natolik jsou přesvědčeni o pozitivním vlivu kreativního pracovního prostředí na podnikatelské výsledky.

Také klienti prvního pražského centra Spaces se mohou těšit na kancelářské služby ozvláštněné přítomností animátorů vzdělávacích programů a concierge managerů, "spiritus agens" celé budovy.

Vedle individuální péče se díky nim klientům dostává odborného poradenství a kýženého networkingu mezi týmy obřích nadnárodních firem a freelancery nebo start-upy.

"Neradi hovoříme o čistě pracovním prostředí. Naopak máme pocit, že právě na koncepci Spaces je možné doložit historickou pravdu, že nejlepší myšlenky vznikly mimoděk, často na základě přátelských rozhovorů u kávy, relaxu nebo prostě náhodou změnou podmínek," líčí specifika celého konceptu Karel Pelán, Country Manager Spaces pro Českou republiku a Slovensko.

příloha_ovladnete_sva_data

Cílovou skupinou pracovního centra jsou inovátoři, vývojáři, kreativci a tzv. game-changeři, pro které je podstatné přesvědčení o dosažení svých profesních cílů. Spaces se snaží podnítit k vytváření nepředpojatých postojů, a láká podobně smýšlející klienty. Ti absorbují nové výzvy pracovního trhu jako častější stěhování, volnější a kratší pracovní úvazky, pozdější odchody do důchodu.

Ve Spaces si lidé najdou prostor, jaký jim vyhovuje. Lze si variabilně pronajmout stůl, kancelář nebo celé patro - v případě Albatrosu zároveň s výhledem na Staré Město pražské. K dispozici jsou také roční členství, která nejsou fixována na konkrétní místo nebo budovu. V obou případech je garantován přístup 24/7 a co je klienty velmi kvitované, síť center Spaces lze využívat jako svou vlastní, ať jste kdekoliv na světě.

Byl pro vás článek přínosný?