Hlavní navigace

IBM se zbavuje systémů Notes/Domino, Appscan a dalších

12. 12. 2018

Sdílet

 Autor: Fotolia © kritchanut
Část svých známých softwarových produktů IBM prodá za 1,8 miliardy dolarů. Kupcem je indická HCL. Cílem IBM je soustředit se více na jiné oblasti IT.

V rámci stanov smlouvy získá HCL programy Appscan (vývoj aplikací), BigFix (správa zařízení), Unica (automatizace marketingu) a Commerce (e-commerce a obchod obecně). Součástí jsou ještě produkty Portal, Notes & Domino a také Connections, nástroj pro podporu spolupráce.

Dohoda má být uzavřena v polovině roku 2019, ještě ji musí schválit američtí a indičtí regulátoři. Podle HCL představuje potenciální ziskovost vyjmenovaného softwaru až 50 miliard dolarů, což už je velmi podstatný trh.

„Na trhu vnímáme velké možnosti k vylepšení našeho portfolia produktů a platforem Mode-3,“ popsal president a CEO HCL Technologies C Vijayakumar. „Produkty, které nyní získáváme, představuje velké a rostoucí trhy bezpečnosti, marketingu a obchodu. Ty pro HCL představují strategické segmenty.“

„Mnoho z těchto produktů je zákazníky dobře vnímáno a podle analytiků mají dobrou tržní pozici,“ dodává.

Software by se měl celosvětově rozšířit k tisícům společností napříč různými průmyslovými odvětvími a trhy. „Věřím, že tyto produkty budou i díky našemu odhodlání investovat a inovovat nadále růst. K tomu nám pomohou i silné vazby na naše partnery a agilní produktový vývoj,“ sdělil Vijayakumar.

John Kelly z divize Cognitive Solutions and Research v IBM odprodej odůvodnil prioritizaci vývoje a investic v oblasti umělé inteligence, internetu věcí, kybernetické bezpečnosti a dodavatelského řetězce. V některých z nich je IBM podle Kellyho lídrem trhu.

příloha_ovladnete_sva_data

„Věříme, že produkty dobře zapadnou do strategických plánů HCL a podpoří inovace a růst u zákazníků firmy,“ sdělil.

Odprodej části softwarového portfolia IBM přichází v době, kdy se gigant rozhodl největší transakcí roku odkoupit linuxového specialistu Red Hat za 34 miliard dolarů. Finalizace smlouvy se rovněž předpokládá na cca polovinu roku 2019.

Byl pro vás článek přínosný?