Hlavní navigace

Jižní Korea vyžaduje v obchodu s kryptoměnami transparentnost

23. 1. 2018

Sdílet

 Autor: Fotolia © dalebor
Jižní Korea zakáže používaní anonymních bankovních účtů k transakcím v kryptoměnách. Tímto krokem chce zamezit jejich zneužívání k praní špinavých peněz a jiné trestné činnosti.

Nové vládní opatření jihokorejskou vládu přiblíží k finančním pravidlům na ostatních trzích. Vejde v platnost 30. ledna a v praxi bude znamenat to, že držitelé anonymních peněženek pro kryptoměny je budou muset mít navázány na bankovní účty vedené pod jejich jménem, což má zajistit přísná kontrola totožnosti.

Ve Spojených státech už podobná opatření platí, shrnuta pod názvem Know Your Customer – Znej svého zákazníka. Krom toho bude v Jižní Koreji nově zakázáno zakládat účty pro kryptoměny cizincům a také nezletilým uživatelům, mezi nimiž zájemců o investice v kryptoměně rapidně přibývá.

příloha_ovladnete_sva_data

Dle prohlášení vlády časem můžou vejít v platnost ještě přísnější pravidla, zvažován byl i úplný zákaz obchodování s kryptoměnami nebo jejich významné zdanění, které by mohlo dosáhnout více než 24 %. Má se za to, že Jižní Korea je pro transakce v kryptoměnách třetím největším trhem na světě, hned za Japonskem a USA, dle odhadů nějakou hodnotu v kryptoměně vlastní více než dva miliony lidí z padesátimilionové populace.

Rozhodnutí jihokorejské vlády tak mohou mít výrazný vliv na výkyvy hodnoty kryptoměn.

Byl pro vás článek přínosný?