Hlavní navigace

Půl milionu nových mobilů: Samsung napravuje obří chybu

22. 9. 2016

Sdílet

 Autor: Samsung
Během úterý jihokorejský gigant oznámil, že 500 000 nových Galaxy Note 7 bylo odesláno americkým operátorům a prodejcům. Mají nahradit z prodeje stažené smartphony, které firma musela z trhu odstranit po problémech s hořícími bateriemi.

Mobily jsou dostupné od středy, píše firma v e-mailovém prohlášení.

Celkově z trhu zmizel 1 milion Note 7 zařízení na popud americké nezávislé agentury na ochranu spotřebitelů (CPSC). Ta to po Samsungu požadovala minulý čtvrtek, kdy se rozmnožily zprávy, že zařízení Note 7 mohou začít hořet.

Problém souvisí s lithium-iontovou baterií: dle CPSC obdržel Samsung celkem 92 stížností na přehřívání baterií, včetně 26 zpráv o popáleninách a 55 zpráv o poškození majetku, které zahrnují požár v garáži nebo v autě.

Zatímco Samsung vyrábí náhrady za stávající mobily, podle CPSC mohou zákazníci i tak žádat vrácení peněz v plné výši.

Ve videu zveřejněném minulý pátek se objevuje jeden z vrchních manažerů Samsungu v USA a popisuje, že náhrady za stažené mobily jsou bezpečné, že problémy s baterií jsou vyřešeny a ujistil je o tom expert na lithium-iontové baterie. K pátku už Samsung vyměnil kolem 130 000 Note 7 mobilů ve Spojených státech.

Samsung mimo jiné oznámil softwarovou aktualizaci pro nová Note 7 zařízení ve spolupráci s operátory, která ukazuje zelenou ikonku baterie na stavovém řádku – to značí, že jejich baterie je bezpečná.

příloha_ovladnete_sva_data

CPSC a Samsung také doporučují, aby všichni majitelé Galaxy Note 7, koupeného před 15. zářím, své zařízení vypnuli a vyměnili ho za bezpečné. Těm, co o daném varování a problémech přístroje nebudou vědět, Samsung dodá aktualizaci softwaru, která uživateli doporučí vypnutí a výměnu Note 7 při každém spuštění či nabíjení přístroje.

Výměna se týká i České republiky – více informací je dostupných na webu výrobce.

Byl pro vás článek přínosný?