Hlavní navigace

Už v říjnu otevře v Norimberku brány největší světový veletrh o bezpečnosti

2. 9. 2019

Sdílet

 Autor: it-sa
It-sa, podle pořadatelů v současnosti podle počtu vystavovatelů největší světový veletrh specializovaný na bezpečnostní technologie, se koná 8.-10. října 2019 v německém Norimberku. Pořadatel, firma NürnbergMesse, slibuje více než 700 vystavovatelů z 25 zemí, kteří představí řešení zejména pro korporátní klientelu.

Letos poprvé it-sa obsadí čtyři haly (nově jde i o halu o halu 11.0), aby vyhověla dále rostoucímu zájmu, v současnosti už je výstavní plocha zaplněná, takže další přihlášky už nejsou možné. Doprovodný kongresový program Congress@it-sa začíná už den předem.

Rovněž už 7. října se koná UP19@it-sa, druhá edice CyberEconomy Match-upu u příležitosti veletrhu it-sa. Dvanáct startupů z oblasti zabezpečení IT nastoupí, aby stručnou prezentací přesvědčily potenciální investory. Na CyberEconomy Match-Upu pro začínající firmy a tvůrce se může prezentovat ten, komu se předtím podaří přesvědčit odbornou porotu.

Ta hodnotí celkový balíček složený z nabídky, firmy a prodejní a marketingové strategie. Vítěz ceny UP19@it-sa Award pak obdrží individuální koučink a mentoring od Digital Hubu Cybersecurity a bavorského IT Security Clusteru. Už dnes je přihlášeno více než třicet začínajících firem.

Doprovodný program veletrhu nabídne řadu možností. Na pěti přednáškových pódiích poskytnou odborníci z vystavujících firem, sdružení a institucí informace o aktuálních hrozbách a ukážou, jak se před nimi firmy mohou chránit.

Panelová diskuse v první den veletrhu se zaměří na témata, jako je člověk coby rizikový faktor nebo typické scénáře útoku jako sociální inženýrství. Přednáška „Pojďme si hrát“ od Deutsche Post DHL Group slibuje hmatatelné zkušenosti s gamifikací pro zvýšení povědomí zaměstnanců.

Další prezentace budou věnovány občanskoprávní odpovědnosti za incidenty v oblasti kybernetické bezpečnosti, otázkám ochrany soukromí při používání umělé inteligence, aplikacím IoT a big data nebo automatizaci a vizualizaci pro forenzní analýzu a monitorování.

Hlubší odborné znalosti přinese kongresový program Congress@it-sa. Startuje už den před veletrhem it-sa a bude veletrh doprovázet mimo jiné příspěvky na témata, jako je kybernetická odolnost, ochrana osobních údajů nebo zabezpečení SAP.

O „mýtu AI“ bude společnost cirosec informovat už v pondělí 7. října. Otázka, zda využívání umělé inteligence způsobí revoluci v zabezpečení IT, je dnes koneckonců jedním z nejdiskutovanějších témat v komunitě IT security. Poskytovatelé řešení a uživatelé hledají možné aplikace.

Stejně jako v předchozích letech nabídne Startup@itsa mladým firmám speciální prezentační plochu za atraktivnějších podmínek. Společné veletržní prezentace IT security firem nabídne Česko, Rakousko, Baskicko či Holandsko.

Za Česko mají své expozice firmy GreyCortex, Novicom, Digital Resources, Privacy Experts, ThreatMark a CzechTrade, samostatnou veletržní účast pak má Flowmon Networks.

Program otevřených fór přiláká v letošním roce kolem 350 přednášek. V každé hale se budou konat četné krátké přednášky vystavovatelů, které osvětlí otázky zabezpečení IT z pohledu managementu a technologií.

K vrcholům mají patřit položky programu, které jsou označeny jako „it-sa insights“ – produktově neutrální přednášky a diskuze expertů z asociací a organizací, jakož i „mezinárodní fórum“ jako ryze anglickojazyčné přednáškové pódium.

příloha_ovladnete_sva_data

Aby se pro případné zájemce maximálně zjednodušila cesta na veletrh, nabízí tuzemský zástupce NürnbergMesse za necelých 400 Kč dopravu autobusem z Prahy nebo Plzně. Cena zahrnuje nejen vstupenku na veletrh v hodnotě 40 eur, ale podle pořadatelů i řadu atraktivních dárků. Bližší informace najdete zde.

Vydáte-li se na veletrh po vlastní ose, můžete získat vstupenku zdarma, a to registrací kóduitsa19CZna webu pořadatele.

Byl pro vás článek přínosný?