Hlavní navigace

Veeam překročil miliardu

22. 5. 2019

Sdílet

 Autor: Radan Dolejš
Zálohovací a obnovovací řešení Veeamu používá už přes 350 000 zákazníků. Na miamské konferenci VeeamON 2019 společnost Veeam odhalila, jak podpoří své postavení lídra ve sféře cloudové správy dat a otevře novou kapitolu svého úspěšného příběhu.

„Veeam vytvořil zálohovací trh pro prostředí VMware a v poslední dekádě mu také vévodí. Považuji to za první dějství hry s názvem Veeam a jsem potěšen, že jsme v něm pokořili hranici jedné miliardy dolarů,“ řekl Ratmir Timashev, spoluzakladatel a výkonný viceprezident pro prodej a marketing společnosti Veeam. „Nicméně, v současnosti se trh mění. Zálohování stále hraje kritickou roli, ale zákazníci nyní budují hybridní cloudy na platformách AWS, Azure, IBM a Google a potřebují více než jen zálohy. Abychom v tomto dynamickém prostředí uspěli, musí se Veeam přizpůsobit.”

Již více než deset let Veeam dodává řešení pro zálohování, obnovu a replikace. V počátcích se společnost zaměřovala na serverovou virtualizaci pro prostředí VMware, v posledních letech ale rozšířila nabídku o integraci s mnoha hypervizory, fyzickými servery a koncovými body, společně s veřejnými úlohami a službami SaaS (software jako služba), a v partnerské spolupráci s dodavateli cloudu, úložišť, serverů, HCI a aplikací poskytuje platformu pro správu cloudových dat na trhu.

Teď pro Veeam začíná druhé dějství existence. V lednu firma uvedla platformu Veeam Availability Suite 9.5 Update 4, která přináší nové funkce pro snadnou migraci a mobilitu cloudu, cloudově nativní zálohování, cenově výhodné uchovávání dat, přenosné licencování s přípravou pro cloud, zvýšené zabezpečení, správu dat a řešení, která usnadní poskytovatelům služeb dodávat na trh služby postavené na technologiích Veeam.

příloha_ovladnete_sva_data

Společnost Veeam rovněž oznámila nový program with Veeam, v jehož rámci uzavírá partnerství s předními dodavateli podnikových úložišť a hyperkonvergované infrastruktury (HCI), aby společně poskytli zákazníkům komplexní sekundární úložná řešení kombinující software Veeam s prvotřídními úložišti, hardwarem pro hyperkonvergovanou infrastrukturu a sadami pro správu. Řešení již bylo představeno v rámci technologií Nutanix a ExaGrid.

„Od prvního dne jsme se zaměřovali na partnerství, abychom mohli zákazníkům přinášet hodnotná řešení. V rámci spolupráce s partnery v oblasti úložišť a cloudu dáváme zákazníkům všech velikostí možnost volby, flexibilitu a přidanou hodnotu. Nový program with Veeam je zhmotněním tohoto přístupu a uvedená strategie nám pomůže ještě více upevnit pozici lídra v této oblasti,“ dodal Timashev.

Byl pro vás článek přínosný?