Hlavní navigace

Vyšlo nové dvojčíslo Computerworldu 6-7/2020

29. 6. 2020

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Na letní prázdniny jsme si přichystali velkou nálož čtení. Podíváme se na umělou inteligenci, edge computing, práci na dálku nebo i třeba blockchain.

Není to tak dlouho, co blockchain byl jednou z nejsledovanějších technologií vůbec. Ta doba už je pryč, ale blockchain tu je pořád. Jen si už našel své – lepší – místo. I tom píšeme v nejnovějším vydání Computerworldu, který vyšel v rozšířené letní podobě na 48 tiskových stranách.

Máme tu dokonce i dvě témata v rubrice Produkty a služby – věnujeme se implementaci, upgradům a integrace podnikových informačních systémů (ERP) a také správě podnikového tisku.

Znáte všechna možná využití umělé inteligence? Určitě ne. Věděli jste kupříkladu, že ji využívají organizace, které se snaží lépe monitorovat svá IT aktiva? S její pomocí si vytvořily náskok před případnými problémy a zautomatizovaly opravy ještě předtím, než by se projevily jejich negativní dopady.

Strojové učení také usnadní vývoj softwaru. Nástroje pro vývoj řízený umělou inteligencí totiž poskytují automatické dokončování kódu, detekci zranitelností v kódu a nejmodernější generování kódu. I tomu se dopodrobna věnujeme v CW6-7.

Máte-li zájem se dozvědět něco víc o tom, jak lze používat moderní mobilní telefony jako nástroj pro diagnózu příchodu deprese nebo jiné kritické události, přečtete si článek Soucit smartphonu.

příloha_ovladnete_sva_data

Pod pokračujícím vlivem koronaviru jsme se také podívali pod kůži práce na dálku, protože pracovat na dálku je fajn, ale nesmí to nerušit bezpečnost a integritu firemních dat. A když jsme u té bezpečnosti, víte, která všechna zařízení interentu věcí vás mohou – nejen doma špehovat? Je jich opravdu hodně a jejich využití je často nečekané.

Tak neváhejte a začtete se do nového Computerworldu 6-7/2020.

Byl pro vás článek přínosný?