Hlavní navigace

12Mpix fotomobil Samsung W880 s optickým zoomem

30. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
Samsung uvádí zřejmě nejvíce na fotografování zaměřený mobilní telefon SCH-W880. Vedle absurdního rozlišení senzoru má však i plus v podobě 3x optického zoomu.

Jihokorejský Samsung je mezi předními závodníky usilujícími o to udělat co nejvíce fotografický mobilní telefon. Dosud se tato aktivita projevovala v tom, kdo dá do mobilu fotosenzor s největším rozlišením, podařilo se dosáhnout 12 megapixelů (Samsung Pixon 12, LG GC990 Louvre, Sony Ericsson Idou), kde se také vývoj prozatím (naštěstí) zastavil. Co na tom, že takové rozlišení je u tak malého senzoru k ničemu a spíše kvalitu fotografií zhoršuje a zpomaluje focení? Hlavně, když to dobře vypadá v reklamních materiálech.

Samsung však nyní podnikl další krok, který by mu měl pomoci udržet na tomto trhu jedno z předních míst. A narozdíl od prostého navyšování megapixelů je to krok správným směrem - vybavil nový fotomobil SCH-W880 objektivem s optickým zoomem. 3x přiblížení sice není nijak závratné, stále je to ale mnohem lepší než tzv. „digitální zoom“, což je v zásadě jen výřez z již pořízeného snímku, který je pak jen převzorkováním, vyhlazením, zvětšen na udávané základní rozlišení.

W880 má i ovládání a uchopení blízké kompaktním fotoaparátům, dokonce svými rozměry překonává menší digitální fotoaparáty. Větší prostor však využívá i pro rozměrný 3,3“ dotykový OLED displej s WVGA rozlišením 800x480 bodů. Vedle statických fotografií umí přístroj nahrávat video až v „HD Ready“ rozlišení 720p (1280x720 bodů při 30 snímcích za sekundu).

Další vlastnosti W880 zahrnují xenonový blesk, automatické zaostřování, detekci obličeje, digitální stabilizaci obrazu, 4 GB vnitřní paměti, slot na microSD karty, bezdrátové Wi-Fi, GPS a HSDPA vysokorychlostní přenosy.

Novinka se bude prodávat nejprve v Koreji, cena ani přesné datum není známo, známo není ani kdy se tohoto kompaktu s integrovaným telefonem dočkáme v Evropě.

Samsung SCH-W880

CS24

 

Samsung SCH-W880