Hlavní navigace

27“ LED Cinema Display Apple

4. 8. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost Apple představila 27“ „LED Cinema Display“ s rozlišením 2560x1440 a pravděpodobně IPS panelem.

Apple nazval svůj nový monitor „LED Cinema Display“, i když jde samozřejmě o klasický LCD monitor jen s LED podsvícením, což je dnes poměrně běžná technologie. Technologie LCD panelu je IPS, to znamená výborné barvy i pozorovací úhly, jak je u monitorů Apple zvykem.

Nový LED Cinema Display přichází se zabudovanou videokamerou iSight, mikrofonem a reproduktory, napájeným rozbočovačem USB 2.0 a univerzálním konektorem MagSafe, designově je ideálním doplňkem pro počítače řady MacBook nebo stolní Mac.

Tento monitor je velmi neobvyklý kompletně lesklou úpravou, tedy bez protiodrazové vrstvy, což je řešení obvykle nabízené levnějšími TN monitory. Celou plochu monitoru LED Cinema Display tvoří skleněná obrazovka s poměrem stran 16:9 na hliníkovém stojanu s nastavitelným pantem, který umožňuje naklánět displej, výšková stavitelnost však chybí, což monitor nepochybně znevýhodní proti konkurenci. LED Cinema Display nyní obsahuje nový senzor okolního světla, který automaticky nastavuje jas displeje podle světelných podmínek v místnosti.

Dostupnost u nás je jistá, ale datum není známo. Neví se ani přesná cena, ale jistě nepůjde o něco levného.

ICTS24

27

27