Hlavní navigace

2TB rekordér Toshiba s USB a DVD

14. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Je rozhodně milé vidět, že ne každý výrobce dává do digitálních video rekordérů jen malé 160GB disky - Toshiba uvádí tři nové rekordéry, z nichž ten nejvyšší má 2TB pevný disk.

Všechny tři novinky Toshiba jsou vydávány v ředě Vardia a liší se hlavně velikostí disku a parametry DAC video převodníku, naopak vzhled mají totožný. RD-X9 je rekordér s 2TB diskem a 12bit/297MHz video DAC, RD-S1004K má disk poloviční, tedy 1TB (a 12bit/148MHz Video DAC), kapacitně nejmenší kousek je RD-S304K s 320GB diskem a (12bit/148MHz Video DAC).

Kromě ukládání videa na interní pevný disk je možné video kopírovat přes USB na externí disk či flash disk. A jako třetí možnost je vypálit video na DVD. Správně, na DVD, Toshiba totiž ještě stále s Blu-ray „nekamarádí“, i když svou zášť k tomuto formátu (který porazil její HD DVD) se snaží překonat a hodlá v ho v budoucnu využívat.

Více údajů o novinkách známo, jen to, že prodávat se začnou novinky v září (september) v Japonsku, na ceny a dostupnost na jiných trzích si tak musíme ještě počkat.

Toshiba RD-S1004K Vardia

Toshiba Vardia RD-X9