Hlavní navigace

ABY Z AI NEBYLO AJAJ

Sdílet

 Autor: DATERA
Od listopadu 2022, kdy byla představen a zpřístupněn veřejnosti ChatGPT verze 3.5, se tento nástroj rychle stal populárním mezi uživateli po celém světě.

Díky svým pokročilým schopnostem v oblasti zpracování přirozeného jazyka si získal oblibu nejen mezi jednotlivci, ale i mezi firmami, které jej začaly využívat pro automatizaci zákaznické podpory a další úkoly. Verze 3.5 byla průlomová zejména v tom, že umožňuje uživatelům vést plynulé a přirozené konverzace, což výrazně zlepšilo interakci s umělou inteligencí oproti předchozím verzím.

Právě oblasti zpracování přirozeného jazyka a dodávkou řešení založených na této technologii se věnujeme ve společnosti Datera již více než deset let. Konkrétně jde například o služby v oblasti sémantického vyhledávání, automatické klasifikace dokumentů, extrakce informací a další technologie, které umožňují podnikům lépe porozumět a využívat velké objemy nestrukturovaných dat.

Díky těmto dlouhodobým zkušenostem dokážeme navrhnout to nejlepší řešení, hlavně s ohledem na praktické aspekty nasazení AI technologií v „enterprise“ prostředí, jako je škálovatelnost, bezpečnost, integrace nebo přehled o finančním dopadu implementace, tak abychom splnili daná očekávání a místo radosti nebylo mrzení.

Cloudová řešení, jako je OpenAI, jsou ideální volbou pro organizace, které hledají rychlou a flexibilní implementaci umělé inteligence bez nutnosti spravovat vlastní infrastrukturu. OpenAI v cloudovém prostředí nabízí škálovatelnost, snadnou integraci a přístup k nejmodernějším modelům umělé inteligence, což umožňuje rychlé nasazení a přizpůsobení specifickým potřebám různých podniků. Na druhé straně on-premise varianta jako Watsonx.ai od IBM poskytuje výhody pro organizace, které vyžadují vyšší míru kontroly nad daty a provozem.

Watsonx.ai je zatím jediný skutečně „enterprise-grade framework“ pro „on-premise“ provoz umělé inteligence, který dokáže splnit náročné požadavky velkých organizací. Tento framework poskytuje robustní a škálovatelné nástroje pro vývoj, nasazení a správu AI modelů v prostředí, kde je klíčová plná kontrola nad daty a infrastrukturou. Na rozdíl od jiných řešení, která se soustředí především na cloud, Watsonx.ai umožňuje firmám provozovat pokročilé AI technologie přímo na jejich vlastních serverech. To zajišťuje, že organizace mohou plně vyhovět bezpečnostním a regulačním standardům, které jsou nezbytné v odvětvích s vysokými požadavky na ochranu dat, jako jsou finance, zdravotnictví nebo vládní sektor. Watsonx.ai tak představuje špičkové řešení pro firmy, které potřebují výkonnou a spolehlivou AI platformu přímo ve svém on-premise prostředí.

Co se týče výpočtu celkových nákladů na vlastnictví (TCO), pomáháme našim klientům důkladně analyzovat všechny aspekty spojené s nasazením AI technologie včetně počátečních investic, provozních nákladů, nákladů na údržbu, podporu a potenciálních úspor díky zvýšené efektivitě. Tento komplexní přístup k výpočtu TCO zajišťuje, že zákazníci mají jasný přehled o finančním dopadu implementace AI, což jim umožňuje lépe plánovat a rozhodovat o investicích. Tímto způsobem zajišťujeme, že naše AI řešení nejen splňují technické požadavky, ale také přinášejí ekonomický přínos a dlouhodobou udržitelnost.

ICTS24

Dalším důležitým aspektem je i volba vhodného jazykového modelu. Zde máme bohaté zkušenosti s porovnáváním různých AI modelů a jejich vhodností pro specifické účely. Každý model má své silné a slabé stránky, a proto je klíčové zvolit ten správný pro daný úkol. Při výběru a implementaci modelu zohledňujeme nejen technické parametry, jako jsou přesnost a rychlost, ale také specifické potřeby klienta, jako jsou požadavky na škálovatelnost, bezpečnost nebo integraci do původních systémů. Naše zkušenosti nám umožňují vybrat ideální řešení a přizpůsobit AI technologii tak, aby co nejlépe vyhovovala konkrétnímu záměru našich klientů.

Let’s Lead AI Revolution – Together!

Autor článku