Hlavní navigace

Accenture a Sun představily pokročilé řešení pro správu identit

14. 4. 2008

Sdílet

Nová technologická řešení, která firmám i státním úřadům zjednoduší a zlevní ochranu informačních systémů před rostoucími bezpečnostními hrozbami, představily firmy Accenture a Sun Microsystems.

Nová technologická řešení, která firmám i státním úřadům zjednoduší a zlevní ochranu informačních systémů před rostoucími bezpečnostními hrozbami, představily firmy Accenture a Sun Microsystems.
Zhruba před rokem oznámily společnosti Accenture a Sun partnerství zaměřené na vývoj bezpečnostních řešení, která by bylo možné rychle nasadit, a přitom by poskytovala vysoký stupeň záruky uživatelských identit. Nově oznámená řešení pomáhají organizacím vyřešit zabezpečení na úrovni celého podniku. Jedná se o předem sestavené systémy, které jsou připravené k implementaci, pomáhají snižovat komplikovanost a rizika a zároveň snižují náklady.
Ucelený systém Accenture Smart Identity Solution splňuje požadavky klientů na vytváření a ověřování identit. Toto řešení spojuje fyzické a logické zabezpečení, jež zahrnuje technologie biometrických snímačů a čipových karet, s přidělováním uživatelských účtů a správou přístupu do podnikových aplikací, jako je SAP. Obohacuje zabezpečení stávajících podnikových aplikací, například pro správu lidských zdrojů. Výsledkem je automatický a důvěryhodný proces správy identit na úrovni celého podniku.
Konvergence fyzického a logického zabezpečení vyžaduje pro ověření identity uživatele přistupujícího k systémům a fyzickým zařízením vícestupňovou autentizaci, například heslo spolu s čipovou kartou. Accenture Smart Identity Solution řeší tuto otázku podporou různých typů vícestupňové autentizace na základě uživatelské populace a požadavků zákazníků, včetně přístupu bez použití biometrických snímačů, bez čipových karet a tokenů. Je to klíčové vylepšení, které nabízí klientům robustnější ověřování uživatelů přistupujících k místnímu i vzdálenému systému.
Řešení Accenture Smart Identity Solution vychází z čtyř dalších společně vyvinutých řešení, která jsou rovněž nabízena samostatně:
§ Accenture Enterprise Identity Management Solution umožňuje důslednou správu a řízení přístupu k podnikovým aplikacím prostřednictvím vylepšeného zabezpečení podnikového informačního systému. Toto řešení obsahuje systém správy identit připravený k produkčnímu nasazení, který může snížit náklady na implementaci až o 20 procent.
§ Accenture Solution for Control and Compliance integruje produkty Sunu pro správu identit s produkty SAPu pro podnikové řízení, rizika a zajištění shody. Uplatňováním přísných procesů shody a kontroly pomáhá překlenout mezery v zabezpečení. Přínosem pro klienty je lepší správa rizik a řízení na podnikové úrovni.
§ Accenture SOA Jumpstart Solution for Sun Java CAPS poskytuje organizacím zvýšenou flexibilitu a zároveň zkracuje dobu potřebnou k vývoji a nasazení řešení SOA. Pomocí tohoto řešení mohou klienti snížit své náklady až o 40 procent.
§ Accenture Secure SOA Solution pomáhá organizacím získat přednosti architektury SOA otevřením jejich IT systémů pro partnery, dodavatele a zákazníky. Zároveň řeší související otázky zabezpečení, řízení a škálovatelnosti.

 

Autor článku