Hlavní navigace

Acer pracuje hned na několika zařízeních s OS Android

1. 5. 2009

Sdílet

Acer již pracuje na několika zařízeních, která využívají operační systém Android firmy Google a jejich software a plánuje tento rok vydat smartphone využívající tento software.

"Celá veřejnost je v této době zaměřena na Android," řekl ve středu prezident firmy Acer Gianfranco Lanci na konferenci investorů firmy Acer za první čtvrtletí roku ve městě Taipei.

"Testujeme Android v různých oblastech," řekl. "Pracujeme na verzi sytému Android pro smartphone, myslím, že je příliš brzo na to, abychom mohli říct, zda uvidíme Android na netbooku v blízké budoucnosti."

Lanci potvrdil, že Android je "velmi, opravdu velmi dobrý pro komunikaci a přístup k internetu a podobné věci," ale není si jistý, zda je to to pravé pro klasické počítače.

Smartphone s tímto operačním systémem je o hodně smysluplnější než netbook, tvrdí.

Operační systém Android se stal populární právě díky jeho dosavadnímu úspěchu ve smartphonech.

T-Mobile USA, první mobilní operátor, který celosvětově začal nabízet zařízení s OS Android, G1, prodal již milión smartphonů za šest měsíců od doby, co toto zařízení vstoupilo na trh.

Ačkoliv je to stále o dost méně, než se prodalo iPhonů firmy Apple za prvních šest měsíců jeho prodeje, je to velmi úspešný start pro nový operační systém.

Několik dalších Android smartphonů bylo nedávno oznámeno, několik dalších od firmy, která vyvinula G1, High Tech Computer (HTC), první od Samsung Electronics a dva pro Far EasTone, což je mobilní operátor ve městě Taipei.

Netbooky jsou další oblastí, kam by se mohl Android rozšířit.

Firma Hewlett-Packard již dříve v tomto roce potvrdila dohady o tom, že testuje Android na netboocích, čínská společnost Guangzhou Skytone Transmission Technologies tvrdí, že jejich netbook s Androidem podstupuje finální testy před vypuštěním.

Android vyvinutý firmou Google je operační systém pro smartphony, který se specializuje na ulehčení prohlížení internetu, hlavně pak stránek firmy Google jako je YouTube a Google Maps. Většina netbooků dneška využívá operační systém Windows XP firmy Microsoft.