Hlavní navigace

Aktualizace Windows se možná instalovala i bez povolení

30. 6. 2009

Sdílet

Poslední pravidelná úterní aktualizace Windows podle amerického Computerworldu fungovala divně. Někteří uživatelé získali záplaty automaticky, ačkoliv předtím ve službě Windows Update nastavili, že k instalaci aktualizací je vyžadováno upozornění a souhlas.

Brian Livingston uvedl v newsletteru Windows Secrets, že aktualizace se v tomto případě stahují automaticky a upozornění je zobrazeno až po jejich úplném stažení, kdy je uživatel vyzván k povolení instalace. Pokud ale došlo k rebootování systému během tohoto procesu, následně proběhla instalace už bez dialogu. Zvláštní chování se týkalo jak Windows XP, tak i Vista. Nedocházelo k němu vždy, ale co o tom rozhodovalo, se zjistit nepodařilo. Livingston dodal, že to celé může nějak souviset s rekordním počtem oprav tento měsíc, uznává však, že se jedná jen o spekulaci.

Microsoft připouští, že pokud je stahování oprav přerušeno, může opravdu dojít k problém. Proces se nedokončí a Windows se znovu pokusí vyhledat aktualizace až o několik dní později. Společnost ale současně popřela, že by se poslední aktualizace chovala nějak jinak než ty předešlé.

 

Viz také: Rekord: Microsoft opravil 31 zranitelností

Autor článku