Hlavní navigace

Aktuální dění v e-sportech a progamingu

30. 6. 2005

Sdílet

Přečtěte si, co je nového v oblasti oblíbených e-sportů...

AMD PG Challenge je za námi



Turnaj AMD PG Challenge.005 je úspěšně za námi, celkem si v Praze zahrálo 750 hráčů z ČR, Slovenska, Polska, Maďarska, Německa a Ruska. Vítězové kvalifikací v Counter-Striku, Warcraftu III a Pro Evolution Socceru 4 si zajistili postup na světové finále Electronic Sports World Cup, v ostatních turnajích šlo o ceny v hodnotě 300.000 korun. Podrobnou reportáž z akce najdete zde.



ESL European Nations Championship – Warcraft III reprezentaci se daří!



Jak již víte, naše Warcraft III reprezentace se dostala do druhé části turnaje. A zatím se ji daří! Nejprve sice prohrála s Německem 4:1, ovšem další dva zápasy naši zástupci dokázali vyhrát poměrně jasně. Slovensko skolili 5:0 a nyní vyhráli i nad Ruskem - to porazili 4:1. Blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v dalších zápasech!



Letem světem



  • Replaye z turnaje AMD PGCH ve hře Warcraft III najdete zde. Můžete se podívat i na hry ACT.Giacoma nebo it-Hum4nica.

  • Multiherní klan SK-Gaming opět otevřel švédskou CS divizi, v níž najdeme některé ex-členy tohoto klanu SpawNa, fiskera a ahla. (více zde)

  • Na jaře se v Rýmařově konal velký Broodwar turnaj pod záštitou Českomoravského svazu progamingu. Video z akce (113 MB) najdete zde.

  • Korejská LAN liga World Esports Games dospěla až do finále. V Counter-Striku si to o první místo rozdají Švédové Begrip gaming s norským překvapením Catch Gamer, ve Warcraftu III se až do finále propracovali dva Korejci – Spirit_Moon a mouz.GoStop.

  • Známý multiklan nEophyte*Intel se rozšířil o Warcraft III sekci a založil i Unreal Tournament 2004 squad.

  • 3. července 2005 - turnaj Battlezone Warcraft III Dota 3x3.