Hlavní navigace

Allot: Plná kontrola síťového provozu

16. 7. 2008

Sdílet

Hned trojici nových verzí svých stěžejních produktů představila firma Allot. Konkrétně se jedná o aplikace NetXplorer (management, monitorování sítě a reporting), SMP (Subscriber Management Platform ; řízení kvality služby dle potřeb jednotlivých uživatelů) a NPP (NetXplorer Provisioner).

Hned trojici nových verzí svých stěžejních produktů představila firma Allot. Konkrétně se jedná o aplikace NetXplorer (management, monitorování sítě a reporting), Subscriber Management Platform (SMP; řízení kvality služby dle potřeb jednotlivých uživatelů) a NPP (NetXplorer Provisioner).
Největší změny se dotkly aplikace NetXplorer (vydané verze NX8.1.0). NetXplorer může nyní běžet nejen na Windows XP a 2003, ale i na Linuxu. Byla výrazně posílena bezpečnost – komunikace je šifrována pomocí HTTPS. Nově je možné i automaticky stahovat signatury nových protokolů (tzv. protocols pack) bez potřeby upgradu firmwaru. Zejména ISP a operátoři pak ocení celou řadu nových reportů, které poskytují zajímavý pohled na využití jejich služeb a sítě.
SMP umožňuje nyní nejen monitorovat a řídit jednotlivé uživatele podle přednastavených profilů (tiered services), ale i omezit množství přenesených dat za den i za měsíc (qouta/FUP). Proti starší verzi, která podporovala až 1 milión uživatelů, podporuje verze SMP81 až 15 miliónů uživatelů.
Zcela novým produktem je pak NPP (NetXplorer Provisioner), který umožňuje virtualizaci produktů NetEnforcer. Jednotliví uživatelé mohou přistupovat přes webové rozhraní a monitorovat a/nebo i nastavovat pouze svá pravidla resp. profily. Pro operátory to je zajímavý nástroj jak nabídnout atraktivní „managed services“ pro podniky i menší ISP. V podnikové sféře nabídne tento nástroj snadnější řízení vlastního segmentu sítě.

 

Autor článku