Hlavní navigace

Amazon ukázal AI chatbota. Umožňuje uživatelům klást specifické otázky týkající se jejich společnosti

30. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Cloudová společnost Amazonu AWS představila na keynote AWS re:Invent 2023 chatovacího asistenta založeného na umělé inteligenci. Asistent nese název Amazon Q a jeho hlavní náplní práce bude odpovídat na otázky týkající se firem.

Na právě probíhajícím eventu AWS re:Invent 2023 oznámila cloudová společnost Amazonu AWS nového chatovacího asistenta Amazon Q, který bude pomocí umělé inteligence odpovídat na otázky uživatelů týkající se jejich firem. V praxi by se tak zaměstnanci mohli ptát Amazon Q asistenta na aktuální informace o používání loga nebo kupříkladu na specifické části kódu namísto prohrabování se desítkami stránek dokumentů a grafických manuálů.

Podle magazínu The Verge budou moci uživatelé přistupovat k Amazon Q skrze konzoli pro správu AWS nebo na dokumentačních stránkách jednotlivých společností nebo dalších aplikací třetích stran. Podle generálního ředitele AWS Adama Selipského může nový chatovací asistent pracovat s kterýmkoliv z modelů nacházejících se na Amazon Bedrock a úložišti modelů umělé inteligence AWS (kam patří i například Meta Llama 2 nebo Anthropic Claude 2).

V současné době je Amazon Q k dispozici pouze pro uživatele Amazon Connect a pro služby AWS pro kontaktní centra. Později bude k dispozici i pro další služby, jako je Amazon Supply Chain, Amazon QuickSight. Ceny tohoto chatovacího asistenta budou začínat na 40 dolarech měsíčně, uživatelé Amazon Connect si budou moci Q asistenta zdarma vyzkoušet do 1. března příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.