Hlavní navigace

Amazon ukázal AI chatbota. Umožňuje uživatelům klást specifické otázky týkající se jejich společnosti

30. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Cloudová společnost Amazonu AWS představila na keynote AWS re:Invent 2023 chatovacího asistenta založeného na umělé inteligenci. Asistent nese název Amazon Q a jeho hlavní náplní práce bude odpovídat na otázky týkající se firem.

Na právě probíhajícím eventu AWS re:Invent 2023 oznámila cloudová společnost Amazonu AWS nového chatovacího asistenta Amazon Q, který bude pomocí umělé inteligence odpovídat na otázky uživatelů týkající se jejich firem. V praxi by se tak zaměstnanci mohli ptát Amazon Q asistenta na aktuální informace o používání loga nebo kupříkladu na specifické části kódu namísto prohrabování se desítkami stránek dokumentů a grafických manuálů.

CS24

Podle magazínu The Verge budou moci uživatelé přistupovat k Amazon Q skrze konzoli pro správu AWS nebo na dokumentačních stránkách jednotlivých společností nebo dalších aplikací třetích stran. Podle generálního ředitele AWS Adama Selipského může nový chatovací asistent pracovat s kterýmkoliv z modelů nacházejících se na Amazon Bedrock a úložišti modelů umělé inteligence AWS (kam patří i například Meta Llama 2 nebo Anthropic Claude 2).

V současné době je Amazon Q k dispozici pouze pro uživatele Amazon Connect a pro služby AWS pro kontaktní centra. Později bude k dispozici i pro další služby, jako je Amazon Supply Chain, Amazon QuickSight. Ceny tohoto chatovacího asistenta budou začínat na 40 dolarech měsíčně, uživatelé Amazon Connect si budou moci Q asistenta zdarma vyzkoušet do 1. března příštího roku.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.