Hlavní navigace

Android 1.5: Aktualizace smartphonů G1 začne již příští týden

9. 5. 2009

Sdílet

Nová verze platformy Android ve verzi 1.5 bude uživatelům v USA nahrána do jejich smartphonů HTC G1 již během příštího týdne prostřednictvím automatických aktualizací. Uživatelé v Evropě podobná akce čeká od přespříštího týdne.

Aktualizace na nový software proběhne v USA v režii operátora T-Mobile, který je oficiálním distributorem smartphonů G1 a uskuteční se tzv. „přes vzduch“ a plně automaticky. Uživatelé tedy nebudou nuceni žádné aktualizace stahovat a mělo by dojít k update všech aktivních přístrojů, kterých se prodalo již více než milion. Začátek akce je naplánován na konec příštího týdne a skončit by měla do začátku června.

Aktualizace na verzi 1.5 bude mimo jiné obsahovat zobrazení QWERTY klávesnice na displeji, možnost nahrávání videa a jeho přehrávání či jednodušší upload fotografií na weby Picasa a videí na YouTube, které patří Googlu. Dále bude aktualizace obsahovat řadu oprav a drobných vylepšení.

Aktualizace se zatím bude týkat jen přístrojů G1, tedy prvního modelu pro Android uvedeného na trh. Nicméně uživatelé HTC Magic by se měli také dočkat, jen o něco později. Zajímavé bude sledovat, zda všechny automatické aktualizace proběhnou opravdu hladce a při nepovedeném update nedojde např. k zamrznutí smartphonu.

Během letošního roku by měla na trh navíc přijít nová várka smartphonů pro Android, které již software ve verzi 1.5 budou obsahovat standardně nahraný. Svůj model již představil Samsung a o uvedení hned několika přístrojů s Androidem pak informovala například Motorola. Samsung a Hewlett-Packard také potvrdili, že již testují platformu Android na netboocích. Představitelé Googlu jsou pak přesvědčeni, že Android čeká v blízké budoucnosti velký boom. Více najdete v článku Android čekají dobré časy, tvrdí Google.

Detaily o Androidu 1.5 pak můžete nalézt v článku Google představil novou verzi OS Android 1.5.