Hlavní navigace

Antivirus od TrustPortu má zrychlit

21. 1. 2009

Sdílet

TrustPort vydává aktualizaci svých bezpečnostních řešení TrustPort Antivirus 2009 a TrustPort PC Security 2009 nová verze má přinést výrazné zvýšení rychlosti antivirového modulu obou produktů.

 

 

„Skener rezidentní ochrany v nejnovější verzi našeho antiviru obsahuje sofistikovanou technologii pro monitorování změn nad souborovým systémem NTFS,“ uvedl Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „Díky tomu došlo k minimalizaci redundantního skenování souborů a ke zrychlení rezidentní ochrany. Zrychlení se pohybuje od 30 do 50 %, v ideálním případě může dosáhnout až 85 % oproti původnímu řešení.“

Rezidentní ochrana zajišťuje automatickou kontrolu souborů v počítači při jejich načítání nebo při zápisu do nich. Jakmile antivirový modul detekuje podezřelý soubor, provede s ním určitou akci v závislosti na nastavení aplikace. Uživatel si může vybrat mezi odepřením přístupu, opravením souboru, přejmenováním souboru, přesunem do karantény a smazáním souboru.

Zákazníci mohou zdarma přejít na aktualizované verze řešení TrustPort Antivirus 2009 či TrustPort PC Security 2009. Novou verzi je možné instalovat do systému bez odinstalace předchozí verze.

Pro nasazení těchto dvou produktů v rozsáhlejších firemních sítích nabízí výrobce zdarma nástroj centrální správy TrustPort Management. Pomocí tohoto nástroje, ovladatelného přes webové rozhraní, lze odkudkoli provádět centrální instalaci softwaru, vzdálené nastavení i hromadné aktualizace.