Hlavní navigace

Apple iPhone 3GS se prodalo už přes milión

23. 6. 2009

Sdílet

Společnost Apple má důvod k radosti. Od neděle se prodal už jeden milión kusů nového iPhone 3GS a šest miliónů uživatelů si nainstalovalo firmware verze 3.0.

Výkony Apple jsou obdivuhodné, hlavně jeho marketingového oddělení. Díky masivní kampani a dostatečným zásobám se podařilo dosáhnout toho, že od zahájení prodeje 21. června (jún) si vylepšenou verzi iPhone 3GS koupil již přes milión zákazníků.

Verze 3GS byla dříve značená „3G S“ (S jako Speed) a jak název napovídá, novinka je rychlejší, ale má i další vymoženosti jako možnost (konečně) nahrávat video, větší výdrž baterie aj. - více zde.

Je to vlastně umění, že Apple vydá mobil, který postrádá základní funkce nacházející se běžně u jiných smartphonů a místo aby si společnost posypala popelem hlavu, vydává „nové“ verze telefonů, které jen v zásadě přidávají ty chybějící funkce. A mnozí zákazníci evidentně na tuto hru přistupují a spořádaně kupují tyto „novinky“. Apple je holt fascinující firma, které se podařilo kolem symbolu nakousnutého jablíčka vybudovat okruh náruživých příznivců, i když u nás a obecně v Evropě je její kult jen slabým odvarem toho, co se odehrává v USA.

Aby Apple alespoň trochu uspokojil i uživatele starších verzí iPhone, vydal novou verzi firmware 3.0, která je i součástí 3GS. Přináší například konečně posílání MMS, sdílení internetového připojení pro notebook, podporuje horizontální klávesnici (psaní na iPhone na šířku), a také přináší možnost kopírování a vkládání textu v rámci všech aplikací. Počet stažení nového firmware přesáhl šest miliónů.

iPhone 3GS se začal prodávat v osmi zemích a to v Německu, USA, Kanadě, Francii, Británii, Španělsku, Švýcarsku a v Itálii.


Apple iPhone 3GS