Hlavní navigace

Apple je zaskočen zájmem o nové iPhony. Zase…

15. 9. 2015

Sdílet

 Autor: Apple
Nejnovější iPhony, tedy 6S a 6S Plus, prý překonají prodejní rekord svých loňských předchůdců – hranici desíti milionů prodaných kusů od zahájení předprodeje po konec prvního distribučního týdne. Alespoň tomu věří sám Apple, a to i navzdory tomu, že čísla z předprodejů zatím za modely 6 a 6 Plus zaostávají.

„Zákaznické ohlasy na 6S a 6S Plus jsou zatím extrémně pozitivní a jen během uplynulého víkendu jsme registrovali množství předobjednávek. Máme nakročeno k tomu pokořit loňskou rekordní desetimilionovou hranici,“ uvedla sebevědomě mluvčí společnosti. Oficiálně se nová řada iPhonů začne prodávat 25. září, kýženého milníku by tedy Apple měl/chtěl dosáhnout 2. října.

Větší zájem je zatím o Plusovou řadu a to i přesto, že dostupná dosud byla jen v barevných variantách Silver a Space Gray.

„Zájem o iPhone 6S Plus je výjimečný a předčil naše očekávání,“ zmínila mluvčí. Ve srovnání s loňským modelem ale dle některých indikátorů statistiky zaostávají. Předchůdce si jen během prvního víkendu předobjednaly čtyři miliony zájemců.

Navíc doba mezi zahájením předprodeje a oficiálního prodeje je letos o šest dní delší, což rovněž naznačuje, že loňský hlad zákazníků po nových smartphonech s nakousnutým jablkem, byl větší.

CS24

Něco ale přece jen mají prodeje loňských a letošních modelů společné. Také loni se zdál Apple (alespoň na oko) zaskočen zájmem zákazníků, také loni byla větší poptávka po rozměrnějším Plusovém modelu a také loni Apple nestačil na poptávku dostatečně pružně reagovat.

I čtyři měsíce od zahájení prodeje tak museli zákazníci na svůj objednaný model překvapivě dlouho čekat. Ačkoliv letos se zdá, že se společnosti čekací dobu přece jen podaří alespoň trošku zkrátit.