Hlavní navigace

Apple vydal betaverzi iOS 4.1

15. 7. 2010

Sdílet

Apple včera registrovaným vývojářům zpřístupnil betaverzi operačního systému iOS 4.1, která by dle očekávání mohla vyřešit problém se slabým signálem iPhonu 4.

Jelikož Apple dává betaverze svého softwaru vývojářům pod podmínkou mlčenlivosti, nejsou známy žádné podrobnější informace o nových funkcích, které iOS 4.1 přinese. Známo není ani datum jeho oficiálního vydání. Téměř jisté však je, že nová verze operačního systému pro iPod touch/iPhone přinese Herní centrum, které Apple zmínil již na počátku tohoto roku, avšak v iOS 4 nebylo přítomno. Dále se předpokládá, že nová verze operačního systému přinese softwarovou opravu, která by měla odstranit problémy se slabým signálem u nového iPhonu 4.

Čtěte také: Apple uvolnil iOS 4 ke stažení, uživatelé hlásí první problémy

Vydání této aktualizace Apple slíbil již na počátku tohoto měsíce. Otázkou však je, zda půjde problém s anténou vyřešit jen pomocí softwarové aktualizace - Apple tvrdí, že ano, neboť problémy jsou prý pouze se zobrazováním síly signálu v telefonu, ne se signálem samotným. U zahraničních recenzentů, kterým se iPhone 4 už dostal do rukou, však převládá spíše názor, že problém se signálem pomocí softwarové aktualizace vyřešit nepůjde. Téměř jisté také je, že stejně jako iOS 4 ani verze 4.1 nebude podporovat tablet iPad.