Hlavní navigace

Asus chystá další notebook s Atomem

4. 9. 2008

Sdílet

Společnost Asustek se chystá uvést na trh další notebook s procesory Intel Atom. Nepůjde však o notebook z řady Asus Eee, ale o úplně nový stroj.

Novinka se bude jmenovat Asus N10 a půjde o notebook na "podstatně vyšší úrovni", než jsou nejlevnější netbooky Asusu Eee, ale ani tam už to neplatí úplně doslova(viz. nedávná novinka o luxusní řadě Eee).

Ačkoliv stále půjde o malý 10" notebook, bude to dle mého názoru spíše plnohodnotný notebook pro vážnější práci, než o pravý netbook vhodný pouze pro psaní dokumentů a prohlížení internetu. Tomu má odpovídat i hardwarová výbava Asusu N10, která kromě procesoru Intel Atom na frekvenci 1,6GHz, který jistě brzy nahradí dvoujádrové varianty, které Intel uvede snad ještě tento měsíc, čítá i plnohodnotný grafický čip NVIDIA GeForce 9300 GS s 256MB vlastní paměti nebo velký 320GB pevný disk. Další výhodou nového notebooku má být i displej, konkrétně jeho LED podsvícení místo klasických zářivek, které zlepšuje homogenitu podsvícení či kvalitu barevného podání. Mezi další bonusy navíc oproti sérii Eee patří HDMI konektor pro externí monitory či úplně nové a prý podstatně lepší reproduktory.

Novinku plánuje Asus uvést na trh ještě před Vánoci za ceny od 600 amerických dolarů (9500Kč), což mi na takovýto stroj nepřijde až tolik a jsem zvědav, jak se tento "vylepšený Eee" uchytí mezi zákazníky.

Za fotografie děkujeme serveru Blogee.




- - Tomáš Šulc