Hlavní navigace

ASUS představuje 3D monitor pro hry a zábavu

29. 4. 2012

Sdílet

 Autor: ASUS
Společnost ASUS odhalila 23palcový 3D monitor VG23AH s IPS panelem a LED podsvícením určený zejména pro domácí použití v oblasti her a zábavy.

Monitor je vybaven trojrozměrnou technologií FPR, což je zkratka pro „Film-type Patterned Retarder“. Díky této technologii se obraz určený pro pravé a levé oko zobrazuje současně, což má za následek plynulejší obraz a také se méně namáhají oči diváků. FPR používá pro sudé a liché řádky odlišnou polarizaci, které jsou přizpůsobeny i lehké 3D brýle, jež jsou součástí výbavy monitoru (kromě nich jsou v balení i 3D brýle s klipem pro uživatele s dioptrickými brýlemi).

Novinka disponuje rozlišením Full HD 1080p a IPS panelem. Velkou výhodou jsou široké pozorovací úhly (178 stupňů ze všech stran). Díky tomu lze pozorovat obraz v plných barvách téměř odkudkoliv.

Věrné zobrazení barev má na starosti technologie ASUS Smart Contrast Ratio s kontrastním poměrem 80 000 000 : 1. Další použitou technologií je Splendid Video Intelligence, která optimalizuje výkon monitoru a jeho specifikace jako je jas a kontrast na základě na základě přehrávaného videa.

CS24

Monitor VG23AH obsahuje hned dva výstupy HDMI 1.4 včetně podpory 3D Blu-Ray a dále konektory DVI a D-sub a vstup pro sluchátka. Za zmínku stojí také ergonomické provedení a polohovatelný stojan.