Hlavní navigace

Autor Photopei pracuje na webové alternativě Adobe Illustratoru s příhodným názvem Vectorpea

20. 10. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld
Ivan Kuckir stojící za vynikajícím bitmapovým editorem Photopea spustil betaverzi vektorového nástroje Vectorpea. Alternativa za Adobe Ilustrátor si má rozumět s vektorovou grafikou a je možné ji zdarma vyzkoušet na její webové verzi.

Webový editor Photopea tu už s námi už od roku 2013 a za dobu své existence si získal přízeň milionů uživatelů po celém světě. Nyní se jeho autor Ivar Kuckir pustil do tvorby nástroje Vectorpea, což je v podstatě alternativa vektorového editoru Adobe Illustratoru. Vectorpea je k dispozici v betaverzi a aktuálně se jedná spíše o očesanou verzi Photopei, která dokáže pracovat s vektorovými prvky. Pokročilejší funkce jí ale chybí.

Oba nástroje jsou si na první pohled dost podobné. Mají stejné ikony a stejné rozložení uživatelského rozhraní. Vectorpea dokáže otevřít soubory ve formátu AI, tedy ve stejném formátu jako Adobe Illustrator. Vectorpea je už nyní zdarma k vyzkoušení na webových stránkách.

Umělá inteligence dorazila už i do Photopei. Česká verze Photostopu dokreslí obrázky během sekundy Přečtěte si také:

Umělá inteligence dorazila už i do Photopei. Česká verze Photostopu dokreslí obrázky během sekundy

Po registraci získáte i 500 MB na cloudovém úložišti PeaDrive. Při pořízení předplatného Premium za 5 dolarů měsíčně dostanete až 5 GB místa, prodlouží se vám historie úprav na dvojnásobek a zbavíte se reklam (které v aktuální betaverzi zatím stejně nejsou).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.