Hlavní navigace

Autor Photopei pracuje na webové alternativě Adobe Illustratoru s příhodným názvem Vectorpea

20. 10. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld
Ivan Kuckir stojící za vynikajícím bitmapovým editorem Photopea spustil betaverzi vektorového nástroje Vectorpea. Alternativa za Adobe Ilustrátor si má rozumět s vektorovou grafikou a je možné ji zdarma vyzkoušet na její webové verzi.

Webový editor Photopea tu už s námi už od roku 2013 a za dobu své existence si získal přízeň milionů uživatelů po celém světě. Nyní se jeho autor Ivar Kuckir pustil do tvorby nástroje Vectorpea, což je v podstatě alternativa vektorového editoru Adobe Illustratoru. Vectorpea je k dispozici v betaverzi a aktuálně se jedná spíše o očesanou verzi Photopei, která dokáže pracovat s vektorovými prvky. Pokročilejší funkce jí ale chybí.

CS24

Oba nástroje jsou si na první pohled dost podobné. Mají stejné ikony a stejné rozložení uživatelského rozhraní. Vectorpea dokáže otevřít soubory ve formátu AI, tedy ve stejném formátu jako Adobe Illustrator. Vectorpea je už nyní zdarma k vyzkoušení na webových stránkách.

Umělá inteligence dorazila už i do Photopei. Česká verze Photostopu dokreslí obrázky během sekundy Přečtěte si také:

Umělá inteligence dorazila už i do Photopei. Česká verze Photostopu dokreslí obrázky během sekundy

Po registraci získáte i 500 MB na cloudovém úložišti PeaDrive. Při pořízení předplatného Premium za 5 dolarů měsíčně dostanete až 5 GB místa, prodlouží se vám historie úprav na dvojnásobek a zbavíte se reklam (které v aktuální betaverzi zatím stejně nejsou).

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.