Hlavní navigace

AVG 8.0 je k dispozici i v bezplatné verzi (aktualizováno)

27. 4. 2008

Sdílet

Součástí free edice je také funkce AVG Search-Shield, která bezpečně vyhodnotí v reálném čase všechny výsledky hledání na internetu a míru rizika nákazy signalizuje ikonou vedle jednotlivých odkazů.

AVG Technologies uvolňuje AVG Anti-Virus Free Edition 8.0. Tato bezplatná edice má sice omezeny některé funkce, nicméně podle dodavatele poskytuje plnohodnotnou ochranu počítače před viry i spywarem a to stejně jako u komerčních produktů díky zcela novému a přepracovanému jádru programu.
AVG Free Edition 8.0 je určena pouze pro soukromé a nekomerční použití v jednom domácím počítači, bude k dispozici v anglickém, později i v japonském jazyce a firma pro ni nezajišťuje technickou podporu. Ke stažení bude uživatelům k dispozici od 24. dubna 2008.

„Kvůli stále intenzivnějším webovým útokům jsme navíc zařadili do free edice také funkci AVG Search-Shield, která bezpečně vyhodnotí v reálném čase všechny výsledky hledání na internetu a míru rizika nákazy signalizuje ikonou vedle jednotlivých odkazů,“ uvedl Karel Obluk, technický ředitel společnosti AVG Technologies.

Funkce AVG Search-Shield pracuje s internetovými vyhledávači Google, Yahoo! a MSN. Je součástí technologie LinkScaner, kterou firma AVG Technologies zařadila do svého bezpečnostního systému po loňské akvizici americké firmy Exploit Prevention Labs. Ve srovnání s bezplatně poskytovanou verzí 7.5 obsahuje verze 8.0 dle dodavatele kromě antiviru i antispyware a dále nabízí vylepšené detekční schopnosti, efektivnější heuristickou analýzu i možnost nastavit prioritu testu v jeho průběhu. Nechybí zde ani možnost eliminace potenciálně nežádoucích programů a souborů cookies, což dříve obsahovaly pouze komerční verze systému AVG.
Zjednodušenému ovládání napomáhá nově zařazená komponenta AVG Security Toolbar. AVG 8.0 je kompatibilní s operačními systémy Windows Vista, Windows XP i Windows 2000.

Viz také:
Nová verze AVG přidává i kontrolu webových stránek
Grisoft se mění na AVG
Grisoft uvolnil druhou beta verzi AVG 8.0

Poznámka: Většina webových štítů analyzujících výsledky hledání v reálném čase nepracuje, zde může být konkurenční výhoda AVG.

Aktualizace: ačkoliv AVG Anti-Virus Free Edition 8.0 měl být ke stažení už 24. 4., na webu Grisoftu (cz ani com) zatím příslušný odkaz není, nebo jsem ho alespoň nenalezl. Verze 7.5 žádnou výzvu ke stažení nezobrazuje (zobrazovala pouze výzvu ke koupi plné verze AVG 8). Nicméně stahovat lze třeba ze Slunečnice.

Autor článku