Hlavní navigace

Download: AVG antivirus zdarma konečně i v češtině

15. 5. 2009

Sdílet

Společnost AVG Technologies uvolňuje bezplatnou verzi antivirového softwaru AVG Anti-Virus Free Edition konečně i v českém jazyce.

AVG uvolňuje bezplatný antivirový program v češtině

 

Bezplatná edice zabezpečovacího software AVG Anti-Virus je také v češtině určena výhradně pro domácí uživatele, kteří jej nebudou komerčně využívat. Tato volná verze programu však nezaručuje uživateli nepřetržitou technickou podporu ze strany AVG Technologies. Nyní i česky mluvící software je kompatibilní s operačními systémy Windows Vista a Windows XP.

 

Jsme přesvědčeni, že vzhledem ke stále rostoucímu objemu internetových hrozeb by lidé měli mít možnost alespoň základní ochrany právě s naší bezplatnou verzí produktu" řekl Karel Obluk, technický ředitel AVG Technologies, a k vydání české mutace programu dodává: „V minulosti jsme přijali strategické rozhodnutí, že volnou edici AVG již nebudeme nabízet pouze v angličtině. Českého trhu si přitom vážíme, pochází odtud řada našich kolegů a považujeme jej za domácí a nám blízký. Firma byla navíc založena v Brně, kde je také naše vývojová centrála. Uvolnění české free verze v tuzemsku je tudíž logickým krokem."

 

Z důvodu stále rostoucích hrozeb webových útoků byla do bezplatné verze antiviru začleněna i funkce AVG Active Surf-Shield, jenž by měla zabraňovat nakažení počítače při nechtěném stahování nebezpečných souborů a skriptů a současně zajišťuje, že navštívené stránky nabízejí ve chvíli jejich otevření bezpečný obsah. Doplní tak ve free verzi již dříve obsaženou funkci AVG Search-Shield, která bezpečně vyhodnocuje v reálném čase všechny výsledky hledání na internetu a míru rizika nákazy signalizuje ikonou vedle jednotlivých odkazů.

CS24

Českou mutaci antiviru je možné stáhnout přímo na download stránkách společnosti AVG.