Hlavní navigace

AVG LinkScanner uvolněn i v češtině

20. 5. 2009

Sdílet

Společnost AVG Technologies uvolnila nové jazykové mutace samostatného produktu AVG LinkScanner. Ten byl od dubna ke stažení zdarma v angličtině. Nyní se k němu přidává dalších jedenáct jazykových verzí, mezi nimiž je i čeština.

Software AVG LinkScanner chrání v reálném čase před náhodnými, skrytými i krátkodobými hrozbami na internetu, kde je podle AVG každý den infikováno kolem dvou milionů stránek. Na 60 % podobných hrozeb navíc v krátké době zmizí nebo se přesune jinam. Všichni uživatelé mohou nyní bezplatně získat další vrstvu ochrany nad rámec jimi dosud používaných bezpečnostních programů.

CS24

AVG LinkScanner používá cílenou analýzu pro všechny výsledky vyhledávání přes Google, Yahoo! a MSN. Jednou z funkcí této technologie je AVG Search-Shield, která vyhodnocuje všechny výsledky hledání na internetu v reálném čase a míru rizika nákazy signalizuje ikonou vedle odkazů. Druhá funkce AVG Active Surf-Shield brání infekci počítače při nechtěném stahování nebezpečných souborů a současně zajišťuje, že navštívené stránky nabízejí ve chvíli jejich otevření bezpečný obsah.
Pro domácí počítače a nekomerční využití je tento software ke stažení zdarma zde. AVG LinkScanner pracuje pod Windows XP a Vista. Je kompatibilní se všemi hlavními bezpečnostními programy i Internetem Explorer 6 nebo pozdějším a Firefoxem 2 a pozdějším.

V minulém týdnu firma uvedla v českém jazyce bezplatnou verzi AVG Anti-Virus Free Edition. (Viz také: Bezplatný antivirus od AVG je i v češtině)