Hlavní navigace

AVG nabízí ochranu identity a webový štít analyzující kód stránky

3. 3. 2009

Sdílet

Společnost AVG Technologies představuje aplikaci AVG Identity Protection (IDP), určenou ke zlepšení ochrany osobních a soukromých informací na internetu.

Podle průzkumu americké společnosti Javelin Strategy & Research se obětí krádeže identity stalo pouze v USA za loňský rok téměř 10 milionů lidí, kteří utrpěli celkovou škodu ve výši 48 miliard dolarů. Ekonomiku Velké Británie stojí krádeže identit podle organizace CIFAS až 3,4 miliardy dolarů ročně.

AVG Identity Protection je založena na technologii, kterou firma AVG Technologies získala po akvizici společnosti Sana Security počátkem tohoto roku.

Software nabízí uživatelům další vrstvu ochrany nad rámec nainstalovaných bezpečnostních řešení. Není přitom nutné používat jiné produkty AVG. Aplikace IDP podle dodavatele brání cíleným útokům na krádeže hesel, odcizení podkladů k internetovému bankovnictví či čísel kreditních karet. Používá behaviorální analýzu, která zjišťuje odchylky od standardního chování programů v počítači.

AVG Identity Protection je nejvýraznějším prvkem dnes uvolněné nové verze systému AVG u edicí, určených pro domácnosti a malé i střední firmy. Technologie IDP se stala rovněž součástí produktu AVG Internet Security pro domácí použití.

CS24

Vylepšení se dočkal i produkt AVG Free Edition. K nynější antivirové a antispywarové ochraně, bezpečnostnímu řešení pro online konverzaci a vyhledávání na internetu se nyní připojuje i tzv. Active Safe-Surf, představující ochranu počítače při prohlížení internetových stránek v reálném čase. Většina dnešních online hrozeb je na webu aktivní co nejkratší dobu a webový štít pracující na základě databáze před nimi tedy poskytuje jen omezenou ochranu. Active Safe-Surf každou stránku zkontroluje na výskyt škodlivého kódu v momentě, kdy se uživatel chystá otevřít příslušný odkaz.

Další vylepšení se zaměřila zejména na produkty určené pro Exchange Servery, které se dočkaly centralizovaného antispamu.