Hlavní navigace

AVG uvolňuje zdarma LinkScanner jako samostatný produkt

21. 4. 2009

Sdílet

Společnost AVG Technologies uvolnila ke stažení zdarma jako samostatný produkt AVG LinkScanner. Lze užívat i spolu s bezpečnostními produkty jiných dodavatelů.

 

Software podle dodavatele v reálném čase chrání před náhodnými, skrytými i krátkodobými hrozbami na internetu, kde je každý den infikováno kolem dvou milionů stránek. Na 60 % podobných hrozeb v krátké době mizí nebo se přesune jinam.

„Infikované stránky představují větší hrozbu než klasické viry a mohou narušiti samotné základy internetu, stejně jako způsob, kterým jej využíváme," uvedl řekl generální ředitel AVG Technologies J. R. Smith.

Krátkodobost a proměnlivost dnešních on-line hrozeb vyžaduje kontrolu odkazů a stránek přesně ve chvíli, kdy se na ně uživatel chystá vstoupit. LinkScanner proto  analyzuje odkazy v reálném čase, nikoliv na základě databáze škodlivých webů jako několik jiných webových štítů.

AVG LinkScanner používá i cílenou analýzu pro všechny výsledky vyhledávání přes Google, Yahoo a MSN. Při jejich použití zobrazí hodnocení bezpečnosti všech výsledků a navíc kontroluje i záložky a linky v krátkých chatových zprávách i e-mailech. Produkt je nyní k dispozici v angličtině a od poloviny května bude dostupný v dalších 13 jazycích včetně češtiny.

„Většinu útoků představují takzvané drive-by downloads a jiné podobné hrozby,” uvedl technický ředitel AVG Technologies Karel Obluk. „Proto orientujeme vývoj našich produktů směrem k většímu důrazu na boj s těmito zákeřnějšími a nebezpečnými útoky.”

AVG LinkScanner by měl jen minimálně zatěžovat počítač. Pro domácí počítače a nekomerční využití je tento software ke stažení zdarma na adrese http://linkscanner.avg.com. Podpora je k dispozici na on-line fóru s adresou http://freeforum.avg.com. AVG LinkScanner pracuje pod Windows XP a Vista. Je kompatibilní se všemi hlavními bezpečnostními programy i Internet Explorerem 6 nebo pozdějším a Firefoxem 2 a pozdějším.