Hlavní navigace

Barevná robotická zrcadlovka Pentax K-x

26. 10. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Pentax představila limitovanou sérii digitálních zrcadlovek K-x s extra barevným pastelovým „robotickým“ tělem.

Kompaktní fotoaparáty jsou nabízeny v široké škále barev včetně modrých či červených, u digitálních zrcadlovek (DSLR) je však nabídka dominantně v černé, občas se dají sehnat i stříbrné modely a jen velmi zřídka jsou nabízeny nějaké zajímavější barevné kombinace. Pro milovníky něčeho zajímavějšího připravil japonský Pentax limitovanou edici fotoaparátu K-x Korejanai „Robotic Colours“.

V Japonsku jsou roboti tradičně vymalováni barevně, žádné šedé krabice mluvící počítačovým hlasem, proto je i nová limitka velmi barevná, dominuje jí červeno-modrá pastelová kombinace doplněná bílou, žlutou a šedou, černou a stříbrnou. K dispozici je i odpovídající barevně obohacený objektiv Pentax DA-L 18-55mm F3.5-5.6 AL. Pentax K-x je jinak standardní zákaznická zrcadlovka s 12,4 megapixelovým CMOS senzorem.

Pokud se vám novinka zalíbila, měli byste si s jejím objednáním pospíšit, vyrobeno totiž bude jen 100 kusů a prodávat se budou jen v Japonsku. Je ovšem velmi pravděpodobně, že pokud se tento pokus s barevnou zrcadlovkou osvědčí, budou následovat další barevné série.

Pentax K-x Korejanai byl vytvořen japonským designovým studiem ZariganiWorks a Korejanai je postava barevného robota, která má zřejmě v Japonsku řadu fanoušků.

Robotický fotoaparát je možné si přeobjednat od listopadu (november) a cena je v přepočtu přibližně 16000 korun (~610 euro). Samozřejmě bez poštovného atd.

CS24

Pentax K-x Korejanai

Pentax K-x Korejanai