Hlavní navigace

Beta verze Security Essentials nebude pro každého

24. 6. 2009

Sdílet

Microsoft oznámil, že omezí počet stáhnutí beta verze Security Essentials (dříve Morro) na 75 000 downoladů. Bezpečnostní řešení nabídl Microsoft uživatelům na vyzkoušení toto úterý.

Viz také: Microsoft zítra uvolní Security Essentials

Microsoft uvádí, že jeho software bude mít v porovnání s konkurencí nižší nároky na systémové prostředky. Alan Packer, general manager antimalwarové skupiny Microsoftu, prohlásil, že z tohoto důvodu předpokládají jako jednu z perspektivních skupin zákazníků uživatele netbooků. S 1 GB operační paměti by již uživatelé Windows Security Essentials neměli zaznamenat žádné zpomalení systému.

Americký Computerworld ovšem upozorňuje, že Microsoft v minulosti neudělal dobré zkušenosti s omezením počtu downloadů. U uživatelů může tento přístup vyvolat pocit, že si software musí stáhnout co nejrychleji. V lednu se server Microsoftu zhroutil pod náporem lidí, kteří chtěli být mezi těmi, kdo si budou moci stáhnout beta verzi Windows 7. V květnu, když byla uvolněna verze Release Candidate Windows 7, už Microsoft počet stažení raději nijak nelimitoval.

U antivirového řešení se ovšem takový zájem nepředpokládá a specializované bezpečnostní firmy se dle vlastních vyjádření konkurence Windows Security Essentials příliš neobávají.

CS24