Hlavní navigace

Bezpečnostní kamery Logitech

29. 9. 2008

Sdílet

Společnost Logitech představila novou řadu svých produktů, zaměřenou netradičně na oblast bezpečnosti domova nebo kanceláře. Jedná se o systém bezpečnostních kamer komunikující s okolím pomocí technologie HomePlug.

V základním balíku se bude dodávat set dvou videokamer – jedna pro vnitřní a jedna pro vnější použití, a to včetně všeho potřebného příslušenství potřebného k samotné montáži. Instalace se skládá z umístění obou videokamer na místo určení a následné zapojení do elektrické sítě. Právě rozvod elektrické sítě se stará o přenos signálu z videokamer do počítače, do kterého je potřeba nainstalovat ovládací software Logitech Command Center a USB přijímač. Díky tomu výrobce uvádí, že kompletní instalace a zprovoznění systému je možné zvládnout do 15ti minut.


Ovládací software umožňuje sledovat obraz z kamer jak v lokální síti, tak i ze vzdáleného počítače připojeného kdekoliv v internetu. Kromě živého sledování software umožňuje taktéž záznam videa, a to až ze šesti videokamer umístěných v jednom objektu, nahrávání lze nastavit buď nepřetržité, nebo pouze když je detekován pohyb.

Další forma zabezpečení je možná díky funkci alarm, který umí poslat zprávu na mobilní telefon nebo zadaný email tehdy, aktivují-li se bezpečnostní videokamery pohybem ve sledované místnosti/objektu. Zajímavou funkcí pak může být i možnost sledovat videa veskrze mobilní zařízení postavené na operačním systému Microsoft Windows Mobile.

Kromě základního balíčku obsahujícího již zmíněné dvě kamery - Logitech Indoor a Outdoor Video Security Master System budou k dispozici i přídavné kamery Logitech Indoor a Outdoor Add-On Camera. Cena hlavního balíku by měla být 7 390 Kč vč. DPH, cena přídavných kamer by se měla pohybovat na hranici 6 000 Kč za jednu kameru a jejich dostupnost by měla být již od konce září 2008.

Poznámka redakce:
Škoda použití HomePlug pro přenos signálu, Wi-Fi s možností přímého připojení z internetu by bylo zajímavější a pro mnoho uživatelů přijatelnější variantou. Nicméně jedná se o první produkt v nově vytvořené kategorii Security a tak můžeme očekávat další a další zlepšení.

- - Petr Matuška

CS24